Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Bonfire Lakes is de band rond zanger/songleverancier Marino Roosen. Die laatste wist met leden van o.a. Teen Creeps, Sophia, Rhinos are People Too en Fornet het kruim van de Belgische gitaarscene rond zich te verzamelen. Die voorzien de donkere, breekbare en tijdloze songs van hun frontman van dwingende, melancholische gitaren, ijle, ontroerende soundscapes en hemelse harmonieën. Het resultaat is een wonderlijk brouwsel van americana, singer-songwriter, postrock en dream- en treurpop.

Na een beloftevolle, titelloze EP (2014) en een goed onthaald debuutalbum Leaves (2018), dat hen o.m. tot in het voorprogramma van Heather Nova, Isbells en Marble Sounds bracht, is er sinds 22 maart de nieuwe Dead People EP, de meest persoonlijke en intieme worp van Roosen & co. tot nu toe, waarin de zanger de luisteraar meeneemt in zijn verhalen over rouw, gemis en verwerking na het overlijden van zijn vader en grootmoeder.

The Keg is de vooruitgeschoven single uit de Dead People EP, een melancholische, sierlijke beauty waarop deze Limburgers een patent lijken te hebben, een indie rock/americana parel met wenende gitaren en een licht bevreemdende maar weergaloze Pink Floyd-esque finale.

De tweede single van de EP is Happiness, de perfecte soundtrack bij een zondagse autorit.

Indiestyle: “Met melancholische zanglijnen en arrangementen à la Songs: Ohia zijn duysterfans gewaarschuwd”

Dansende Beren: “Met Dead People EP heeft Bonfire Lakes zich duidelijk heruitgevonden” – “Limburgse americana op zijn best”

Luminous Dash: “Mooie breekbare nummers afgewisseld met grootse, uptempo songs die je meevoeren in een wereld van tristesse en hartpijn”

daMusic: “Troost en warmte in de vorm van vijf schone, eerlijke, ontroerende en melancholische liedjes”

Rootstime: “Een ontroerend kunstwerkje”

Snoozecontrol: “Een pareltje” – “Niet te missen, deze americana versie van Tim Vanhamel!”

Musiczine: “Topschijfje” (9/10)

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.