Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

ABUDHABI is sinds 2014 een vers collectief dat zich niet graag laat vergelijken, maar ergens zweeft rondom genres zoals Classic Rock, Blues, Grunge, Indie, etc...

I NIEUWE OPNAME: Choco Prince produced and mixed by Pascal Deweze

II WINNAAR ROCKVONK 2015 // 2e plek De Beloften 2018

III Geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2016, Humo's Rockrally '16

RECENSIES

>> daMusic.be: "De nogal bijzondere groepsnaam trok meteen onze aandacht. Het vijftal uit Steenhuffel hint naar de betere ninetiesgitaarrock (Dinosaur Jr., Pixies …), maar weet vooral te overtuigen met een in eigen beheer opgenomen demo. Die laat vijf nummers lang een groep aan het woord die meer dan aan een jaar werk aan de eigen nummers sleutelde alvorens ze op plaat vast te leggen. Een erg goede zaak, want opener ‘The Devilish Town’ mag dan wel langzaam openbloeien, ze illustreert meteen treffend de sfeervolle en gelaagde genuanceerdheid van het kwintet. Daarmee tekent het voor een glorieuze passage die bol staat van intense lyriek en nostalgische gitaarriffs. In de korte soundscape van ‘Talk Later’ horen we echo’s van ‘Planet Telex’ (Radiohead), al kiest de band op de song een heel andere richting. De song klinkt initieel nog als een katerachtige ochtend in de dichtstbijzijnde bar. We horen allerhande levenswijsheden; een mix van high worden op je eentje en luddevudde. Halfweg brengt de band wat subtiele dreiging (noisy erupties) en bluesy accenten aan. En dan is er de rock-’n-rollpletwals die door het leven gaat als ‘Wednesday’. In twee minuten wijst de band er fijntjes op dat het zijn klassiekers (Rolling Stones, maar even goed een band als Wilco) kent. Na die woeste uitbarsting is er ruimte voor introspectie. Tijdens het dik zeven minuten durende ‘Howlin’’ horen we eerst nog vage echo’s van spelende kinderen terwijl langzaam maar zeker een (goede) song zich ontplooit. Daarmee toont de band dat het ambitie heeft en durft af te wijken van de platgetreden paden. Het onverwachte einde is erg leuk gevonden, maar is naar onze smaak helaas net iets te veel gimmick. De afsluiter van dienst is ‘Ragtown’, een song waarop we diverse invloeden menen te herkennen (PJ Harvey, Queens Of The Stone Age, Millionaire en meer). De band legt hier gelukkig de focus op de song eerder dan op de geluidseffectjes, al vermoeden we dat de groepsleden zich met dit nummer vooral geamuseerd hebben. En dat amusement en speelplezier werkt niet alleen aanstekelijk, want zo zien we in dat Abudhabi VZW niet direct vast te pinnen is op genres en stijlen. Ook hen wacht een aangename toekomst. Met een eerste demo onder de arm zijn ze klaar om diverse podia te bestormen, gezien ook zij eerder al geselecteerd werden voor De Nieuwe Lichting en Humo’s Rock Rally. (Philippe De Cleen)"

>>Cutting Edge: "Hoewel de band pas voor het eerst van zich liet horen in 2014, doet hun behoorlijk mooie palmares anders vermoeden. Zo kwam het vijftal vorig jaar nog als winnaar uit de bus van het provinciale muziekconcours Rockvonk, en werden ze meer recent ook geselecteerd voor zowel Humo's Rock Rally als De Nieuwe Lichting. En dat valt bij het beluisteren van hun nummers dan ook goed te begrijpen.

Onderlinge variatie en kwalitatieve consistentie lijken voor Abudhabi VZW namelijk sleutelbegrippen te zijn. Terwijl we ons bijvoorbeeld tijdens 'Wednesday' niet van de indruk kunnen ontdoen dat we naar The Datsuns aan het luisteren zijn, loert in het mooie 'Talk Later' Stephen Malkmus van Pavement om de hoek.Soms klinken ze dan weer als Millionaire, vervolgens meer als Wilco. Nu is het rauwe bluesrock, dan een Americana-ballad. Maar belangrijker nog is dat de band erin slaagt om binnen die verschillende formules steeds de aandacht te blijven vasthouden.

Abudhabi VZW is dus een groep die zich graag verdiept in een breder gamma aan genres en stijlen, zonder daarbij aan kwaliteit te moeten inboeten. Daarbij wordt ook steeds een goeie balans gevonden tussen meer radiovriendelijk materiaal en meer gewaagde, technische aangelegenheden. Op die manier heeft de band alvast de nodige bagage mee om heel wat potten te gaan breken. Zeer het checken waard als u het ons vraagt. (Arne Van Duppen)"

>>22TRACKS by Poppunt: "The common denominator for Abudhabi VZW, a collective consisting of several musicians who threw their sounds together in one band, seems to be guitar music. Wether it’s classic rock, blues, grunge or indie, the band takes the genre and owns it. The result sounds like the best indie rock from the nineties, with whims of The Sheila Divine, Buffalo Tom, Dinosaur Jr. and Pixies getting through. Quality music with a real song at its core, which recently earned them first place in the Rockvonk contest."

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.