VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Belgium Booms op ESNS 2020 Aftermovie

In tijden waarin we concerten en festivals even moet missen, blikken we met de nodige trots terug op onze Belgische acts op Eurosonic Noorderslag.

thomas kums

17.03.20

Video

Door het Coronavirus ligt het openbare leven in Vlaanderen – en ver daarbuiten – voor het overgrote deel plat. Ook concerten en festivals worden uitgesteld of afgelast. Maar we zijn er bij VI.BE van overtuigd dat, eens alles weer zijn normale gang gaat, de muzikale helden van morgen dubbel zo hard gaan terugslaan. 

Op ESNS in Groningen, één van de belangrijkste showcasefestivals van Europa, gaven 20 Belgische acts midden januari nog het beste van zichzelf. Samen met de Waalse collega’s van WBM, ondersteunde VI.BE hen en hun entourage met een Belgium Booms-promocampagne, een netwerkmoment voor internationale muziekprofessionals, een Belgium Booms HQ met vergaderruimtes, en netwerkdiner met alle Belgen. 

De samenwerking onze met PR-partner Factory 92 genereerde heel wat extra media-aandacht voor onze artiesten: van 3voor12 en VICE over WDR tot ARD. En de uitwisseling met Dutch Music Export zorgde voor interessante debatten, speed meetings en matchmaking tussen Nederlandse en Vlaamse key players. 

Maar hoe beleefden onze Belgische acts hun ESNS nu eigenlijk zelf? Onze cameraploeg trok erop uit, en peilde naar het belang van dergelijke showcasefestivals voor de artiesten zelf. 

Charlotte Adigéry, DC Salas, Het Zesde Metaal en Glauque nemen het woord. Maar ook BeraadGeslagen, Black Mirrors, Blanche, Brihang, Fulco, Geike, Jan Verstraeten, Kosmo Sound, Lous & The Yakuza, Sloper, STAKE, Sylvie Kreusch, Tanaë, The Brums, The Guru Guru en Zwangere Guy gaven het beste van zichzelf.

thumbnail © Julie Rommelaere