Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Toen Jebediah Morton 6 jaar oud was vroeg zijn oom Everett Stanley hem om een bus motorolie uit de voorraadschuur te halen. Terwijl Jebediah binnen was viel de deur in het slot. Everett, in beslag genomen met de herstelling van zijn buitenboordmotor, vergat Jebediah, en de motorolie die hij om mysterieuze redenen plots niet meer nodig had. Het enige gezelschap dat Jebediah tijdens dit etmaal had was een radio, om onverklaarbare redenen geblokkeerd op het oldies-kanaal. Vierentwintig uur lang luisterde Jebediah naar Bo Diddley, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Little Richard en Eddie Cochran.

‘Yee-haa, great balls of fire, Johnny B Goode, I’m on fire, baby,’ kirde Jebediah uitgelaten toen hij eindelijk met een ‘wa doede gij hier nu, stinkjong’ uit de schuur bevrijd werd door tante Isabella. In de dagen die erop volgden werd duidelijk dat hij ervan overtuigd geraakt was dat hij zich niet aan het begin van de jaren ’90 maar in het midden van de jaren ’50 bevond, en dat hij voorbestemd was om één van die bruisende helden van de rock & roll te worden. Toen hij Kurt Cobain op televisie zag dacht hij dat het om een figurant in een film over berenjagers ging. De realiteit was voor Jebediah een bijzaak geworden.

Kust ze in dat geval, dacht de realiteit, en serveerde Jebediah de ene na de andere shit sandwich. De jaren gingen voorbij, en de voorziene faam bleef uit. Jebediah besloot de beproefde methode van de Westerse jeugd toe te passen: hij ging op reis, om zichzelf te vinden. Australië zou de plek worden waar hij zijn lotsbestemming zou vervullen. 'Subsidies! Hoe krijg ik hier godverdomme subsidies!' brulde Jebediah toen hij in Sydney uit het vliegtuig stapte. In plaats van hem de hem rechtmatig toekomende vette flappen toe te steken, verwees de Australische overheid hem door richting Darwin, het hoge Noorden, om zichzelf daar in de landbouwindustrie te bewijzen en de man te worden die hij voorbestemd was om te worden.

Na drie maand hard labeur had hij twee gefileerde wilde kalkoenen en een rol plakband op zak. Om zichzelf verder te bewijzen, en ook in de hoop een gratis boterham met vleesbrood te scoren, speelde hij een concert in café The Finch in Katherine (bevolkingsaantal 6300) en in de Mataranka Homestead in Mataranka (bevolkingsaantal 350). Beide concerten waren een klinkend succes: het lokale publiek kon er telkens van overtuigd worden om af te zien van hun voornemen Jebediah in te smeren met barbecuesaus en in een door krokodillen bevolkte waterloop te kieperen.

De rest is geschiedenis: Jebediah zakte opnieuw af richting de bewoonde wereld, waar hij concerten bleef spelen, dit keer samen met zijn band The Partridge Ambulance met steeds groeiend succes. In april 2018 achtte hij de tijd rijp om terug naar België te komen. Hij zocht en vond twee muzikanten die even bereid als hijzelf waren om vrolijk de beperkingen van de realiteit naast zich neer te leggen. Harold Quigley, een uit de gratie gevallen Canadese nucleaire wetenschapper, en Fernando Garcia Lopez y Cortez, een Noord-Koreaanse politieke banneling, verklaarden zich akkoord om in Jebediah’s wiel van muzikale ijldromen te stappen. Sindsdien spelen ze samen met Jebediah uptempo, dansbare en aanstekelijke boogiepunk/garage rock & roll met stichtende teksten voor het betere publiek. Davai!
Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.