Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

The Partridge Ambulance gebeurde toen frontman Jebediah Morton naar Australië ging om zichzelf te vinden, en mogelijk ook om een aantal hoogst onaangename kwesties, aangaande zijn sociale zekerheidsbijdragen en een vrouw aan wie hij beloofd had om voor haar een veranda te bouwen, subtiel uit de weg te gaan. 'Subsidies! Hoe krijg ik hier godverdomme subsidies!' brulde Jebediah toen hij in Sydney uit het vliegtuig stapte. In plaats van hem de hem rechtmatig toekomende vette flappen toe te steken, verwees de Australische overheid hem door richting Darwin, het hoge Noorden, om zichzelf daar in de landbouwindustrie te bewijzen en de man te worden die hij voorbestemd was om te worden.

Na drie maand hard labeur had hij twee gefileerde wilde kalkoenen en een rol plakband op zak. Om zichzelf verder te bewijzen, en ook in de hoop een gratis boterham met vleesbrood te scoren, speelde hij een concert in café The Finch in Katherine (bevolkingsaantal 6300) en in de Mataranka Homestead in Mataranka (bevolkingsaantal 350). Beide concerten waren een klinkend succes: het lokale publiek kon er telkens van overtuigd worden om af te zien van hun voornemen Jebediah in te smeren met barbecuesaus en in een door krokodillen bevolkte waterloop te kieperen.

De rest is geschiedenis: Jebediah zakte opnieuw af richting de bewoonde wereld, waar hij concerten bleef spelen, dit keer samen met zijn band The Partridge Ambulance met steeds groeiend succes. In april 2018 achtte hij de tijd rijp om terug naar België te komen, na gemerkt te hebben dat de anonieme dame uit Wuustwezel ondertussen een aannemer onder de arm genomen had voor de bouw van haar veranda. Hij zocht en vond twee muzikanten van ongeveer hetzelfde slag als hijzelf, Harold Quigley, een uit de gratie gevallen Canadese nucleaire wetenschapper, en Fernando Garcia Lopez y Cortez, een Noord-Koreaanse politieke vluchteling, en speelt vanaf nu zijn razend snelle, aanstekelijke boogiepunk met stichtende teksten voor een waar heimatpubliek. Davai!

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.