Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Sad, Electric & Beautiful

‘Heartbreak Hi’ laat een band horen die de afgelopen jaren gestaag en met veel overtuiging steeds verder is gegroeid. Muzikaal blijft de pakkende samenzang een herkenbare factor maar The LVE vaart subtiel een nieuwe koers. Waar de vorige plaat nog werd vergeleken met werk van Eels, Wilco en Marble Sounds, doen de nieuwe nummers eerder denken aan een mix van Matthew E. White, Arcade Fire en Phoenix. Recensenten refereren naar “luie, warme synths, een dansbeat en kleine funky gitaarlickjes” (damusic) en “Glitchy synths en originele baslijnen” (Indiestyle). Verder worden de nieuwe nummers omschreven als “Slightly more electronic, certainly more stylish, with hints of soul combined with pop and modern dance” (WoNoMagzine). Het Nederlandse Muzine schrijft dan weer “De fijnzinnige samenzang van Gerrit Van Dyck, die klinkt als Lou Reed in een goed humeur, en Sara Raes geven smoel aan de pakkende grooves en dromerige melodieën die heerlijk binnenkomen”.

The LVE houdt een sterke live-reputatie hoog. De Nederlandse VPRO tipt hen als “een niet te missen act voor liefhebbers van Beach House, Oh Wonder en Wolf in Loveland”. Het zestal legde dan ook een uitgebreid parcours af van clubs en festivals in de Benelux, zoals Reflektor, Trix, Botanique, Vestrock, MEZZ, STUK, Gentse Feesten, Borgerwood en PopMonument. Ook aan de andere kant van de Belgische taalgrens liet The LVE zich opmerken. De Waalse pers omschrijft het repertoire als “des chansons qui vous emportent; se laisse facilement écouter et parle de choses vraies”. De Luikse scene rond Piano Club en Yew is gek van deze “Antwerp Six”. Zelfs het buitenland gaat stilaan overstag: The LVE kreeg eerder al airplay op radiostations in Duitsland, Zuid-Afrika en Argentinië . Recent werd de groep ook aanbevolen in een tweet van de Britse legende The Zombies. The Brian Jonestown Massacre laat The LVE dan weer met veel plezier hun voorprogramma spelen: “Love your music!”.

Voor deze plaat gaat The LVE in zee met het Rotterdamse Gentlemen Recordings. In dit internationale gezelschap van Ierse en Engelse bands als The Wonder Stuff en Delorentos kan The LVE zijn “Sad and Beautiful World” nog sterker uitspelen. De eerste single “Go Bad With You” kwam uit in mei, de tweede single “Sad Song” verschijnt vlak na de zomer. Voor boekingen werkt The LVE samen met Bart Somers van Soundboxes.

The LVE is Gerrit Van Dyck (zang, gitaar), Sara Raes (zang), Bert Van Dyck (gitaar, zang), Thomas Van der Velde (keys, zang), Rienk Michielsen (bas, zang) en Joes Brands (drums).
Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required