Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Gedreven door hun voorliefde voor het stevige levenslied, verenigden vijf kempenzonen zich in de Heavy Metal formatie Sons of Lioth.

Lioth is de übermensch in een bij mekaar gefantaseerde wereld waarin ze voor zichzelf een rol hebben weggelegd als uitverkoren zonen van hun oppergod. Hun missie: de wereld prepareren voor Zijn nakende komst.

Aanvankelijk dweepten The Sons met bands zoals Manowar en Hammerfall, die uitblinken in het optrekken van mythologische luchtkastelen en het beschrijven van epische riddertaferelen. Bands die zichzelf met heel wat bombarderie tot Kings of Metal durfden kronen.

De combinatie van de in-your-face Heavy Metal sound met deze over-the-top attitude en de onderliggende humor die dat met zich meebracht konden de zonen wel smaken. Dat resulteerde in hun eerste twee demo albums (Destination Earth & Legends), waarvan de lyrics vooral met woorden zoals fight, blood, steel, dragons en fists werden samengesteld. Elke song werd een afgewerkt verhaal dat zich zowel kon afspelen op een Spartaans slagveld als in een obscuur ondergronds laboratorium. Lokaal sloeg deze gimmick -want dat was het toen nog- aan en ook daarbuiten konden de Liotharians op veel bijval rekenen.

Met de jaren hebben The Sons echter iets meer sérieux én een eigen sound gecreëerd die ergens het midden houdt tussen ACDC, Judas Priest, Mötley Crüe en Iron Maiden. Dit resulteerde in hun eerste EP: Large Hadron Collider Spider.

Het nooit tanende spelplezier, gevoed door een ondertussen onbreekbare vriendschap, bracht hen er toe om een tweede EP in eigen beheer op te nemen. Op Judge Hammer bundelt SOL zes nieuwe kopstoten van nummers, verkrijgbaar op CD.

in 2016 brachten verschillende redenen the Sons ertoe om een punt te zetten achter de band. Voorlopig staat de band op non-actief.

Foto’s
Video’s
Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required