Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Recode Reality is een indie-rock band uit het Grimbergse.

De vier jongens Oscar Tulkens (lead vocals) Victor Reeskens (drum), Felix Van Ranst (bas) en Seppe Leonard (keys), spelen intussen al 9 maand samen en van toeschouwers krijgen ze vaak te horen dat ze een leuk ensemble vormen. Hun sound wordt sterk gevormd door de typische stem van Oscar maar de jongens omschrijven hun muziek meestal als “lichte rock, beetje alternatief, ietwat poppy soms”. Ze laten zich vooral inspireren door hun gemeenschappelijke idolen: Arctic Monkeys, Catfish and the Bottlemen en The Neighbourhood. De groep heeft recent hun tweede EP gereleased en momenteel zijn ze volop bezig met optredens! Ga naar Spotify/Itunes om hen te beluisteren en kom zeker naar een van hun optredens om ze eens live te zien!

Recensies

 • DaMusic (28/09/2018):

Je kan er niet te vroeg aan beginnen en dus begon Oscar Tulkens op zijn vijftiende als singer-songwriter.

Lang duurde het liedje niet en hij sloot zich aan bij een coverband om toch zijn favoriete hobby te kunnen blijven uitoefenen. Maar het bleef kriebelen en dus bedacht hij Recode Reality, vond in Grimbergen een paar partners in crime en dat was het begin van een mooi verhaal met als voorlopig hoogtepunt een plaats in de finales van Music Match en Lingefeest.

Maar daar zal het niet eindigen. Tulkens beschikt over een stem die meteen de aandacht grijpt en de verbetenheid waarmee hij met zijn band zijn nummers brengt, verraadt heel veel ambitie.

De ep met vijf nummers heet dan wel ‘Off-Course’, maar als je het ons vraagt, zit dit drietal precies op koers naar het succes. Luister maar eens naar het veelgelaagde Need You More, een nieuw nummer dat nog niet op de ep staat, maar duidelijk maakt dat deze achttienjarige de korte broek in korte tijd ontgroeide.

Ook andere nieuwe nummers als Sick Joke, Flipside en Madly Obsessed overtuigden live al muziekkenners. Wordt 2019 het jaar van Recode Reality? Het zou best eens kunnen. Een naam die blijft plakken? Check! Een opvallende zanger? Check! Goede songs? Dubbelcheck.

 • DaMusic (12/01/2019):

Recode Reality was hier al eens vi.be van de maand. Nu is de band terug met weer een straffe single.

Down Again heet het nieuwste exploot van Oscar Tulkens en de zijnen. Recode Reality dus. Onthoud de naam, want de band werkt aan een eerste album na de ep die uitkwam in november vorig jaar en met deze nieuwe single schiet de groep weer recht in de roos.

Zowel in de zang als in de instrumentatie ziet enorm veel dynamiek. De metalige gitaar en de synths komen en gaan, de bas gromt zachtjes op de achtergrond maar dan beuken de drums de deur in en schakelt Tulkens over van het hogere register naar een lagere, doorleefde grauw.

“Maybe I’ve been looking for a problem/ but the problem was me.” klinkt het. Kan allemaal wel zijn, maar de band heeft alvast geen probleem om ons te overtuigen.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.