VI.BE

Red Rock Rally 2023

318 inzendingen

Deadline 05.02.23

Gratis festival op 1 mei in het Astridpark, in hartje Brugge. Red Rock Rally is aan zijn 27e editie toe en geeft beginnende groepen een podium én publiek.

Red Rock Rally 2023

Gecreëerd door

Red Rock Rally

Beschrijving

Red Rock Rally is een gratis festival op 1 mei 2023 in hartje Brugge (Astridpark). Onze Rally geeft beginnende groepen een podium én publiek.

Wie kan er deelnemen? Beginnende bands uit Vlaanderen en/of Brussel kunnen deelnemen aan de Red Rock Rally. Heb je reeds op het RRR-podium gestaan, dan kan je de volgende 3 edities niet deelnemen aan de rally.

In samenwerking met Brugotta selecteren we voor onze finale 1 Brugse band (= minstens één bandlid moet geboren zijn, wonen of studeren in Brugge). Daarnaast is er nog één plaats voor een band uit West-Vlaanderen. De overige twee plaatsen zijn voor bands uit Vlaanderen en/of Brussel.

Wat valt er te winnen? Elke groep die op 1 mei het podium beklimt, is sowieso een winnaar. Geselecteerd worden is op zich al een puike prestatie. Voor elke groep voorzien we een beeld- en geluidsopname van hun eigen optreden.

De jury beloont de winnaar van de rally met een prijzenpot die bestaat uit: 500 euro (met steun van Howest en Van Acker Stichting), een podiumkans bij Cactus Muziekcentrum, acht uur repetitietijd in The Jamm, twee dagen opnametijd in Shellshock Studio en een professionele fotoshoot bij rockfotograaf Alex Vanhee.

De RRR-jury? De jury zal eerst individueel alle groepen beoordelen op VI.BE platform. Ze komt daarna samen om uit de ‘TOP 30’ vier bands te selecteren. Deze vier groepen krijgen een plaats op het podium en ‘vechten’ het onder elkaar uit op 1 mei. De jury bestaat uit een mix van muzikanten, programmatoren en muziekkenners.

RRR-prijs van het publiek? Het publiek kan z’n stem uitbrengen tussen 16.30 uur en 17.15 uur via een stemformulier dat op het festivalterrein te verkrijgen is. De publieksprijs is een ‘kunstwerkje/tRRRofee’.

Reglement? Het volledige reglement vind je hier. Door deel te nemen verklaar je je akkoord met dit reglement.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: hiphop, pop, electronic, rock, metal, traditioneel, funk/soul, jazz, reggae en blues
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, 3 tracks en 1 vraag
  • Vergoeding: vast (De winnaar krijgt een prijzenpot (zie in de beschrijving))