VI.BE

FRAGMENT

FRAGMENT

Nu eens wild om zich heen slaand, dan weer zachtjes trillend als een espenblad, zoeken de songs hun doelwit: het hart van de muziekliefhebbers van vandaag.

  • New Wave
  • Alternative
  • Indie
  • Post-punk
  • Band
 • Gent

Bio

De vier bandleden van F R A G M E N T hangen al meer dan een halve eeuw rond op deze aardbol en blijven enthousiast grasduinen in de nieuwe muziek van de huidige generaties. Maar toch, die 80’s krijgen ze niet uit hun systeem geschud.

Het is dan ook niet te verwonderen dat het vuilgele isolatiemateriaal van hun kelder-repetitiekot enkel verstoord wordt door die alombekende diepgrijze poster van een peinzende Ian Curtis.

Net zoals Ian en zijn tijds- en zielsgenoten, kan ook F R A G M E N T nog steeds niet goed kiezen tussen kwaad, ontgoocheld of hoopvol zijn, of …. het ook allemaal niet meer weten. En dat klinkt dan ook door in hun muziek. Nu eens wild om zich heen slaand, dan weer zachtjes trillend als een espenblad, zoeken de songs hun doelwit: het hart van de muziekliefhebbers van vandaag.

Als donkere melancholie jou niet afschrikt, als je daar zelfs opwinding en energie uit kan halen, dan zou F R A G M E N T je wel eens een gepaste soundtrack kunnen bezorgen.

Discografie

Na de singles Blown away, LIghthouses en Failure/Crash Dance bracht F R A G M E N T in november 2022 haar debuut EP 'And Then I Fell Apart' uit.


Band

Philippe Gunst (gitaar en keys) was in de jaren ’90 als Humo’s Rock Rally finalist met de jonge band Shanghai en 4 jaar later met Always Loved You. De laatste jaren maakte hij België, maar ook Barcelona, Madrid en Londen onveilig met Joy Division tribute band Curtis.

In 2019 koos hij ervoor om opnieuw eigen materiaal te maken. En daaruit ontstaat nu de postpunk band F R A G M E N T

Geert Bonne (drums) pikte ooit de gitaar van zijn oudere broer, maar vond uiteindelijk zijn gading achter het drumstel. Hij speelde van jongs af aan in verschillende bands. Maar hij schreef vooral geschiedenis door in 1989 samen met Wout De Schutter en Luc De Vos de band Gorky op te richten, waarmee hij de prachtige eerste 4 jaren meemaakte.

Piet Geldhof (bas) kwam mee met Geert naar de eerste repetitie, en maakte zich al na een half uur onmisbaar. Altijd de man van dat ene subtiele idee dat een song helemaal tot zijn recht laat komen.

Christophe Scheire (vocals) kan zich niet meer herinneren dat er ooit geen muziek was in zijn leven. Maar dan wel …. als luisteraar, als liefhebber. Teksten schrijven, dat moest er ooit wel eens van komen. Hij weet echter nog altijd niet hoe hij plots achter een microfoon beland is. Maar krijg hem daar nu nog maar eens weg.

Contact:

Contact: christophe.scheire@telenet.be

0496 13 07 62

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Piet Geldhof

  Bas

 • Philippe Gunst

  Gitaar

 • Christophe Scheire

  Stem

 • Geert Bonne

  Drum

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om FRAGMENT te kunnen contacteren.