Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Als je weet dat F R A G M E N T nummers schrijft met titels als Ghosts, Lose ourselves, Turned Off, Blown away, Failure/Crash Dance of Gone, ….. dan begrijp je dat pakweg Modern Talking, Whitney Houston of The Bangles niet echt hun sporen achtergelaten hebben in hun muziek. De vier bandleden hangen al meer dan een halve eeuw rond op deze aardbol en blijven enthousiast grasduinen in de nieuwe muziek van de huidige generaties. Maar toch, die 80’s krijgen ze niet uit hun systeem geschud.

Het is dan ook niet te verwonderen dat het vuilgele isolatiemateriaal van hun kelder-repetitiekot enkel verstoord wordt door die alombekende diepgrijze poster van een peinzende Ian Curtis.

Net zoals Ian en zijn tijds- en zielsgenoten, kan ook F R A G M E N T nog steeds niet goed kiezen tussen kwaad, ontgoocheld of hoopvol zijn, of …. het ook allemaal niet meer weten. En dat klinkt dan ook door in hun muziek. Nu eens wild om zich heen slaand, dan weer zachtjes trillend als een espenblad, zoeken de songs hun doelwit: het hart van de muziekliefhebbers van vandaag.

Als donkere melancholie jou niet afschrikt, als je daar zelfs opwinding en energie uit kan halen, dan zou F R A G M E N T je wel eens een gepaste soundtrack kunnen bezorgen.

Band

Philippe Gunst (gitaar en keys) was in de jaren ’90 als Humo’s Rock Rally finalist met de jonge band Shanghai en 4 jaar later met Always Loved You. De laatste jaren maakte hij België, maar ook Barcelona, Madrid en Londen onveilig met Joy Division tribute band Curtis.

In 2019 koos hij ervoor om opnieuw eigen materiaal te maken. En daaruit ontstaat nu de postpunk band F R A G M E N T

Geert Bonne (drums) pikte ooit de gitaar van zijn oudere broer, maar vond uiteindelijk zijn gading achter het drumstel. Hij speelde van jongs af aan in verschillende bands. Maar hij schreef vooral geschiedenis door in 1989 samen met Wout De Schutter en Luc De Vos de band Gorky op te richten, waarmee hij de prachtige eerste 4 jaren meemaakte.

Piet Geldhof (bas) kwam mee met Geert naar de eerste repititie, en maakte zich al na een half uur onmisbaar. ‘Ik kan geen pistolets maken, maar ik kan ze wel beleggen’, zegt veel over zijn onwaarschijnlijk oor voor details.

Christophe Scheire (vocals) kan zich niet meer herinneren dat er ooit geen muziek was in zijn leven. Maar dan wel …. als luisteraar, als liefhebber. Teksten schrijven, dat moest er ooit wel eens van komen. Hij weet echter nog altijd niet hoe hij plots achter een microfoon beland is. Maar krijg hem daar nu nog maar eens weg.

Contact:

Contact: christophe.scheire@telenet.be

0496 13 07 62

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.