Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

In 1995 hielden ze er mee op, maar in 2017 kwamen de bandleden van Die Sinner Die (met in hun rangen vooral oud-leden van de Belgische thrashmetalband Dead Serious) terug bij elkaar. De bandleden, inmiddels meer dan 20 jaar ouder, maar met nog meer goesting dan vroeger, gingen nieuwe nummers schrijven. Onder invloed van diverse muziekstijlen die elk van de muzikanten had meegebracht, ontstond een soort grunge infused doom-metal. Er werden een aantal ervaren muzikanten bijgehaald om het geheel nog te versterken: Eddy Scheire op de keyboards deed zijn intrede en dat gaf het geheel een meer episch tintje. Filip De Wilde werd ingehaald als nieuwe zanger. Het tweede nummer dat de band schreef, had als titel 'The Cult of Scarecrow', eigenlijk een metafoor voor een religie, een sekte, die rijkdom en luxe aanbidt. Dit vonden de leden zo goed klinken, dat het meteen ook de nieuwe naam van de band werd.

In november 2018 kwam de titelloze debuut-EP uit in eigen beheer, met daarop 4 nummers, samen goed voor meer dan 30 minuten muziek. Er werd voor de productie niets aan het toeval overgelaten : er werd opgenomen en gemixt in de Oceanside Studios door Ace Zec, die voordien al werkte met o.a. Spoil Engine en Diablo Blvd. Deze debuut-EP werd overal zeer goed onthaald. Vooral de 'duistere sfeer' op de plaat en de sterke songopbouw vielen heel erg in de smaak en de plaat kreeg terecht lovende kritieken.

Kort na de release van de plaat stapte drummer Jeannot Schram uit de groep (hij verhuisde naar Griekenland) en werd vervangen door Nico Regelbrugge. Met Nico erbij werden een flink aantal optredens en festivals afgewerkt. Ondertussen werd ook nieuw materiaal geschreven, steeds mee(r) evoluerend, gelaagder, toegankelijker.

Door Corona werden bijna alle optredens in 2020 geannuleerd. Repetities en songwriting werden noodgedwongen op de lange baan geschoven. En uiteindelijk besloot keyboardspeler Eddy Scheire ermee op te houden. Hij werd vrij snel vervangen door Robbie Eelbode.

Nadat de Covid-rook een eerste keer was opgetrokken, nam de band terug de draad op. De vraag van de fans naar een opvolger voor de EP uit 2018 werd zeer groot. Eind 2020 ging Cult of Scarecrow terug de studio in om hun eerste full album op te nemen, met als titel 'Tales of the Sacrosanct Man'. Ook deze keer nam Ace Zec de productie in handen (never change a winning team). Het album bevat 8 songs, goed voor 50 minuten pure metal, die het midden houdt tussen oldschool epic metal en melodieuze doom, met een vleugje grunge en een snuifje thrashmetal.

WormHole Death Records (It) heeft ‘Tales of the Sacrosanct Man’ wereldwijd gereleased (digitaal/cd) op 10 september 2021.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.