Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Ontstaan in de loop van 2012 uit een gelegenheids-coverbandje in de school de Droomballon in Nieuwkerken-Waas. In dit dorp zijn de leden van PLASTIEK tevens geboren en getogen (behalve één, maar ja, niet iedereen is perfect). De muzikanten konden het prima met elkaar vinden en gaandeweg begonnen de repetities in jam-sessies te veranderen, covers werden eigen nummers.

De muziek die PLASTIEK brengt is pop en rock gezongen in het Waaslands dialect, als reactie op het Antwerps en West-Vlaams gezwets dat menig ether vult. Zij vinden dat ons taaltje zich dan ook prima leent tot gebruik als zang taal.

In de teksten nemen ze geen blad voor de mond, zingen het liefst over het meest banale maar steeds over herkenbare situaties, en streven ernaar om de muziek fris en interessant te houden. Deze cocktail brengt nogal dikwijls de liefde voor de underdog naar boven, een niet onbekende trek van onze Vlaamsche medemensch.

Alle leden zijn songwriter en de meesten ook multi-instrumentalist. De nummers die ze brengen zijn dus volledig origineel - bedacht en geschreven, opgenomen en gemixt door PLASTIEK.

De leden van PLASTIEK zijn muzikaal niet bepaald aan hun proefstuk toe, ze slepen een rits bagage mee uit andere formaties, van optredens voor schoolfeestjes, op de affiche met bekende Vlaamse bands, deelname aan Humo’s Rockrally, begeleiding van enkele funk-legendes, spelen in bordelen, bedrijfsfeestjes voor enkele duizenden koppen tot optredens voor enkel de man van het geluid, …

Dit kristaliseert allemaal in het Waaslands fenomeen: PLASTIEK !

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.