VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

WOMEX 2022: open call voor artiesten
© maarten mooijman

WOMEX 2022: open call voor artiesten

The World Music Expo, oftewel WOMEX, keert ook dit jaar in fysieke gedaante terug. Als een van ‘s werelds grootste muziekhappenings binnen folk- en wereldmuziek mag deze editie opnieuw rekenen op een gigantische instroom van professionals en sector-heads richting Portugal, van 19 t.e.m. 23 oktober in kusthoofdstad Lissabon. Schrijf je in en wie weet bemachtig je een podiumplaats op het showcasefestival! 

09.02.22

Nieuws

Als vooraanstaande organisator van folk- en wereldmuziek wereldwijd, maar ook van arthouse-films, wil WOMEX ook in 2022 een zo divers en geëngageerd mogelijke equipe van artiesten aantrekken. Een onafhankelijke en internationale jury garandeert een zorgvuldige selectie van artiesten op basis van een open call. Deze poule mag deze 28e verjaardag van WOMEX terecht beschouwen als een uitgelezen kans om professionals in de bizz omver te blazen en te ontmoeten, gaande van promotoren, labels, managers tot bookers. Kortom: iedereen die riekt naar een stevige boost van je muzikale carrière. 

WOMEX organiseert tussen 19 en 23 oktober 2022 een showcasefestival, lezingen en een beurs in Lissabon, Portugal. Dit jaar zet de organisatie alweer volop in op representatie van diaspora, culturele verschillen en de kunstige uitingen van het breken van barrières. Ook VI.BE zal samen met Wallonie-Bruxelles Musiques (WBM) aanwezig zijn onder de Belgium Booms vlag. We zorgen voor een Belgium Booms-stand. Vanuit deze uitvalsbasis promoten we het talent van bij ons en verbinden we hen met de internationale folk/world scene

Ben jij een speler in het maken, draaien of live brengen van folk en/of alles wat wereldmuziek is? Waag dan zeker je kans! WOMEX omarmt alles van roots tot elektronisch, van solo tot big-band, van experimenteel tot traditioneel, instrumentaal tot a capella en dit van elke mogelijke achtergrond. 

Je kan je inschrijven voor de Showcase of de Club Summit. Of wil je suggesties geven over de thema’s van de diverse netwerksessies, mentor-sessies, en meer op het sprekersplatform? Ook dat kan. Tot uiterlijk 18 maart 2022 om middernacht kan jij je inzending finaliseren, en wij kunnen alvast geen redenen bedenken om het niet te doen. Succes! 

Meer informatie

Voor meer info kan je terecht op de WOMEX site of bij onze jazz & folk/world medewerker Lize Colson (lize@vi.be).