VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

WOMEX 2021: open call voor professionals
santrofi @ womex 2019 © eric van nieuwland

WOMEX 2021: open call voor professionals

WOMEX, een van de grootste internationale folk- & wereldmuziekmeetings en -conferenties ter wereld, gaat dit jaar door in het zonnige Porto van 27 tot 31 oktober. Bijzondere tijden vragen om een bijzondere aanpak, daarom lanceren VI.BE & Wallonie-Bruxelles Musiques (onder de noemer Belgium Booms) een unieke, one-time open call voor professionals om tegen een sterk gereduceerde prijs af te zakken naar het event. Interesse? Keep reading!

10.06.21

Nieuws

WOMEX is een beurs, conferentie én showcasefestival dat ieder jaar de gehele internationale folk/world scene – artiesten, promoters, bookers, labels, managers, publishers, festivals, programmatoren, distributeurs, pers … you name it! – samenbrengt en dat sinds 1994. Tijdens de vorige fysieke editie in 2019 (in 2020 werd het event enkel online georganiseerd wegens corona) namen 2.500 professionals deel uit 90 verschillende landen en gaven 260 artiesten, waaronder de Belgische band Merope, het beste van zichzelf tijdens het officiële showcaseprogramma. Dat maakt het zo de meest diverse muziekmeeting wereldwijd. Niet te missen dus!

VI.BE x WBM: Belgium Booms

Vlaanderen en Wallonië slaan ieder jaar de handen in elkaar om Belgische acts en hun entourage via specifieke campagnes te ondersteunen en promoten in het buitenland onder de noemer Belgium Booms. Belgium Booms is een samenwerking tussen VI.BE en Wallonie-Bruxelles Musiques, met steun van Sabam for Culture. De activiteiten van Belgium Booms bestaan onder meer uit het organiseren van netwerkmomenten en speed meetings voor muziekprofessionals en het ondersteunen van Belgische acts op showcasefestivals & beurzen via een PR agency, dedicated mailings, flyers, posters, online promotie en mond-tot-mondreclame.

Ook tijdens WOMEX zijn we weer van de partij! Je vindt ons er met een Belgium Booms-stand waar we alle Belgische aanwezigen en de Belgische showcases zullen hosten en promoten.

Sterk gereduceerde toegangspassen

Bijzondere tijden vragen om een bijzondere aanpak! In samenspraak met de organisatie van het event werden langs Vlaamse kant voor de gelegenheid ook eenmalig 20 speciale delegate passen gereserveerd tegen een sterk gereduceerde prijs. Een registratie voor het event kost normaal gezien €295 (excl. BTW), wij bieden deze aan aan de helft van de prijs.

Wat je daarvoor moet doen? Simpel! Vul t.e.m. 16 juni (12u) de form hieronder in. Wij laten je de dag zelf nog weten of je registratie is gevalideerd en geven je meer info over o.a. de betaling & registratie.

Houd wel zeker rekening met volgende voorwaarden:

  • Je bent (semi-)professioneel actief binnen de Belgische folk/world scene en hebt internationale ambitie.
  • Motiveer goed waarom je aanwezig wilt zijn op deze editie via de open vragen in de form.
  • We geven maximaal aan één persoon per organisatie de volledige kortingscode.

Bij vragen kan je steeds terecht bij Lize Colson, onze folk, jazz & world medewerker. Meer info vind je ook op de website van WOMEX.

Prolight + Sound (rechthoek 0224)

Reclame