VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

WOMEX 2020: open call voor artiesten
digging roots © eric van nieuwland

WOMEX 2020: open call voor artiesten

The World Music Expo, zeg maar WOMEX, is een van de grootste internationale folk- & wereldmuziekmeetings en -conferenties ter wereld. Het bestaat uit een enorme beurs met standen, interessante talks, screenings van art-house docufilms, een awardceremonie én een divers showcasefestival voor bands en djs. 

12.02.20

Nieuws

Al sinds 1994 brengt WOMEX jaarlijks spelers van over de hele wereld uit de internationale folk- en wereldmuziek scene samen om te netwerken, kennis uit te wisselen, én nieuwe muziek & films te ontdekken en voor te stellen. Het brede muzikale spectrum van het event is ongeëvenaard! Het aanbod varieert van de meest traditionele muziek tot de ‘new global local underground’. Het omarmt folk, roots, lokale & diaspora culturen en urban & electronic sounds van over de hele wereld. Ook jazz en klassieke muziek zijn welkom! 

Na een feesteditie (25 jaar!) in Tampere vorig jaar, vindt het event dit jaar plaats in Budapest van 21 tot 25 oktober. Tijdens de vorige editie in 2019 namen 2500 professionals (waarvan 260 artiesten) deel uit 83 landen. Er waren 7 podia, 670+ standen en wel 110 sprekers! Onder onze Belgium Booms-stand bundelden we 56 delegates en promootten we Belgisch-Frans-Litouwse band Merope, die er een schitterende showcase speelde.

Muzikanten, dj's, producers, waag je kans!

Tot vrijdag 13 maart kan je als muzikant, band, dj of producer jouw muzikaal project aanmelden voor het showcasefestival en de Club Summit. Alle informatie en het applicatieformulier vind je hier

Schrijf je in en wie weet treed jij binnenkort op voor een groot internationaal professioneel publiek! 

Interessant idee voor de conferentie? Pitch het hier! 

Ook muziekprofessionals kunnen mee het aanbod van WOMEX bepalen. Heb jij een interessant idee voor de conferentie? Een vernieuwend onderwerp, een idee voor een interactieve sessie of netwerkmoment, mentoring expertise, ...? Laat van je horen! 

Meer informatie

www.womex-apply.com

Contact VI.BE: Lize Colson

Stage oproep 2023

Reclame