VI.BE

Bipolar Bows, Tom Theuns & Aurélie Dorzée en Trio Dhoore winnen Flanders Folk Awards 2021
bipolar bows

Bipolar Bows, Tom Theuns & Aurélie Dorzée en Trio Dhoore winnen Flanders Folk Awards 2021

De allereerste winnaars van de Flanders Folk Awards zijn bekend! Het was geen gemakkelijk opdracht voor de jury, bestaande uit Kurt Overbergh (AB), Marc Vandemoortele (Klara, Merodefestival), Daï-Linh Nguyên (Recyclart), Wim Wabbes (Handelsbeurs), Lobke Aelbrecht (JazzLab), Dirk Van der Speeten (Muziekclub ‘t Ey) en Steven Reynaert (Dranouter Centrum).

10.02.21

Nieuws

België barst van het talent! Iedere genomineerde band is een voorbeeld van hoe rijk, kwaliteitsvol en divers het Vlaamse folk landschap is. Toch moest er iemand met de titel gaan lopen … Drie bands om precies te zijn.

De prijs voor ‘Beloftevolle Band’ gaat naar Bipolar Bows. Dit strijkersduo opereert op de breuklijn van traditionele muziek, klassiek en jazz. Ze kregen de geldprijs uit handen van Minister-President Jan Jambon namens de Vlaamse Regering. Daarnaast wint het tweetal een jaar lange trajectontwikkeling op maat aangeboden door VI.BE. Andere genomineerden in deze categorie waren Airboxes, Antanjula en Cardboard Cabin.

De prijs voor ‘Beste Live Band’ gaat ook naar een duo. Tom Theuns & Aurélie Dorzée staan al vele jaren op gerenommeerde binnen- en buitenlandse podia. Hun liveshow is een mix van bizarre instrumenten, humor, straffe stemmen en aanstekelijk speelplezier. Ze laten daarbij Spilar, Wör en Flairck achter zich. Tom en Aurélie gaan naar huis met een geldprijs aangeboden door Playright+.

Ten slotte bekroonde Sabam for Culture ‘August' (Trad Records) van Trio Dhoore als ‘Beste Plaat’ van het afgelopen jaar. De band bestaat uit de drie broers Dhoore die instrumentale trad brengen op een virtuoze en frisse manier. De winnende plaat, ‘August’ scheerde internationaal al hoge toppen en de broers toeren dan ook over de hele wereld. Met de geldprijs van Sabam for Culture kan het trio verder werken aan hun carrière. Airboxes, Duo De Schepper – Sanczuk en Spilar hadden ook deze nominatie op zak.

De coronaproof captatie van de show gebeurde op 11 februari in de Handelsbeurs te Gent tijdens de Week van de Belgische muziek. De presentatie was in handen van VRT-gezicht Sien Wynants. Naast de drie winnende bands, zorgden ook Spilar, Airboxes en Wör voor een fijn muzikaal intermezzo.

Meer informatie

flandersfolknetwork.be 

Flanders Folk Awards gemist? Herbekijk de volledige show. Daarnaast brengt Cultuurzender Podium 19 de hoogtepunten van de awardshow tot bij jou in de huiskamer op donderdagavond 25 februari.

Flanders Folk Network laat nieuwe wind waaien door Vlaamse folkscene

Promo adverteren

Reclame