VI.BE

Wat is de impact van de coronacrisis op jouw dagelijkse situatie?
lara chedraoui © anton coene

Wat is de impact van de coronacrisis op jouw dagelijkse situatie?

Het coronavirus hakt stevig in op de muzieksector. Vul de bevraging van het MuziekOverleg in en help ons de gevolgen in kaart te brengen.

02.04.20

Nieuws

Het Covid-19 virus haalt hard uit in onze samenleving. De maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan hebben ingrijpende gevolgen. Ook de muzieksector wordt erg zwaar getroffen. Steeds meer concerten en tours in binnen- en buitenland worden afgelast of verplaatst; clubs, zalen of muziekwinkels hebben de deuren moeten sluiten; artiesten stellen noodgedwongen hun release uit; de eerste festivals worden afgelast, etc.

Via een bevraging wil het MuziekOverleg (een koepel van 18 organisaties uit de brede muzieksector) de enorme impact op verschillende schakels in het brede muziekveld in kaart brengen. Met de resultaten willen we onze beleidsmakers verder informeren, zodat zij de juiste, noodzakelijke maatregelen kunnen nemen om de muzieksector op korte en lange termijn te ondersteunen. (De meest up-to-date lijst van beschikbare steunmaatregelen vind je steeds in de FAQ van Cultuurloket.)

Wat is de impact van de coronacrisis op jouw dagelijkse situatie? Laat het ons weten via deze enquête:

naar de bevraging

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk artiesten en organisaties in het brede muziekveld de enquête invullen. Bedankt om de boodschap te delen met iedereen die (on)rechtstreeks getroffen is door de coronacrisis.

De impact voor onze sector neemt elke dag toe. Daarom sturen we deze bevraging vanaf nu maandelijks uit – zolang het nodig is. Op die manier kunnen we de bevraging ook aanpassen aan nieuwe corona-evoluties of beleidsmaatregelen.

Bedankt voor je medewerking!
Zorg voor jezelf en elkaar!


Het MuziekOverleg 

(Belgian World Music Network – Belgian Music Publishers Association – Belgian Independent Music Association – Belgian Screen Composers – Clubcircuit – ComAV – Federatie van Muziekfestivals – GALM – Koor & Stem – Music Managers Federation – MuziekMozaïek – oKo – Playright+ – Sabam For Culture – VI.BE – VLAMO – VLAPO)


naar de bevraging


PS: Vragen? Contacteer jan@vi.be.
PS2: Heb je de enquête al deels ingevuld? Via dezelfde link kan je ze hervatten waar je eerder bent gestopt. 

Kwetsbare groepen in de muzieksector: resultaten bevraging VI.BE en MuziekOverleg

Repetitieruimtes launch

Reclame