VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Lous and The Yakuza verzilvert selectie voor MMETA-prijs
lous and the yakuza © manuel obadia wills

Lous and The Yakuza verzilvert selectie voor MMETA-prijs

Voor het derde jaar op rij was er een Belgische act genomineerd voor de prestigieuze Music Moves Europe Talent Awards. Tijdens het ESNS Digital Festival werden de winnaars bekendgemaakt. Onze Lous and The Yakuza is bij de laureaten.

15.01.21

Nieuws

De vrijdagavond van het ESNS festival is traditiegetrouw het moment waarop de MMETA-prijzen worden uitgereikt. Deze onderscheiding – voluit Music Moves Europe Talent Awards – wordt mede mogelijk gemaakt door EMEE, het Europese netwerk van exportbureaus waarvan VI.BE lid is.

Nadat blackwave. twee jaar geleden de prijs nog in ontvangst mocht nemen, was Charlotte Adigéry vorig jaar als enige Belgische act genomineerd voor de opvolger van de gerenommeerde EBBA Awards.

En ook dit jaar was er een Belgische act genomineerd. Lous and The Yakuza, die ooit nog schitterde op LOOF! (het songwritingcamp van VI.BE en Het Depot) sleepte een nominatie uit de brand.

De keuze van de jury, voorgezeten door Robert Meijerink (hoofdprogrammator ESNS) en Bjørn Pfarr (hoofdprogrammator Reeperbahn Festival), werd vrijdagavond bekendgemaakt door ceremoniemeester Melanie C.

Alyona Alyona (UA), Inhaler (IE), Julia Bardo (IT), Melenas (ES), Rimon (NL), Sassy 009 (NO), Vildá (FI) en – jawel – ook onze eigen Lous and the Yakuza zijn de winnaars van de Music Moves Europe Talent Awards 2021. De winnaars van de juryprijs krijgen elkb€10.000 om te besteden aan de verdere uitbouw van hun internationale carrière.

De publieksprijs werd uitgereikt door Europees Commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Educatie en Jeugd Mariya Gabriel, en ging naar de Oekraïense rapper Alyona Ylyona. Ze ging zo naar huis met nog eens €5.000 bovenop haar juryprijs.

De Music Moves Europe Talent Awards worden mede mogelijk gemaakt door het Creative Europe-programma van de Europese Commissie. Bovenop het financiële prijzenpakket wordt er ook een Business Training Package voorzien door EMEE.

Meer info

Music Moves Europe Talent Awards

Contact

Nico Kennes

Lous and The Yakuza genomineerd voor Music Moves Europe Talent Award

Niet napraten in de Knarie, wel 9 straffe digitale livesessies van onze Belgen

Lotto april

Reclame