VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

We gaan naar code oranje en mogen weer dansen!

We gaan naar code oranje en mogen weer dansen!

Ze hebben er heel lang op moeten wachten, maar vandaag is het zover: onze nachtclubs mogen de deuren weer openen. We overlopen ook even de andere maatregelen in code oranje.

18.02.22

Nieuws

Vorige week heeft het overlegcomité beslist dat we vanaf vrijdag 18 februari code oranje geldt. Wat betekent dit concreet voor onze muzieksector? 

Het nachtleven kan weer open, maar nog niet op volle capaciteit. Voor publieke evenementen gelden namelijk de volgende beperkingen: 

  • 70% capaciteit voor dynamische binnenevenementen, zoals concerten of andere events met een rechtstaand, bewegend of dansend publiek 

  • 80% voor alle andere binnenevenementen en buitenvenementen

  • 100% voor binnenevenementen waar zeer goede ventilatie gegarandeerd is

  • de mondmaskerplicht geldt altijd voor het personeel en bij het publiek enkel wanneer het gaat over niet-dynamisch evenementen 

  • het CST blijft verplicht voor evenementen met 50 aanwezigen of meer binnen en 100 aanwezigen of meer buiten

  • crowdmanagement is verplicht

  • eten en drinken: volgens het horecaprotocol (zonder sluitingsuur)

Wat betreft ventilatie is de streefwaarde voor goede luchtkwaliteit ligt nog steeds 900 ppm CO2 of het equivalent van 40 m³ verse lucht per persoon per uur. Je mag de limietwaarde van 1500 ppm of 18m³ in code oranje niet overschrijden. Mocht dat wel gebeuren, moet je de nodige actie ondernemen en zo nodig de capaciteit verminderen. Ook een CO2-meter en een actieplan blijven verplicht.

Voor georganiseerde activiteiten zoals repetities of workshops geldt er geen mondmaskerplicht meer, behalve bij contact met externen. Het wordt sterk aanbevolen om zo’n activiteiten te laten doorgaan in goed verluchte ruimtes. Intensief contact wordt sowieso afgeraden.

Al deze regels vind je ook terug in het Basisprotocol Cultuur. Naar alle waarschijnlijkheid vindt er begin maart een nieuw overlegcomité plaats. Hopelijk kunnen we dan naar code geel!