VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Repeteren kan terug vanaf maandag 8 juni, maar...

Vanaf 8 juni mogen muzikanten, dj's en producers eindelijk terug repeteren, maar social distancing blijft een absolute must.

03.06.20

Nieuws

De nationale veiligheidsraad heeft aangekondigd dat alle niet-publieke culturele activiteiten terug mogen doorgaan vanaf 8 juni. Dat is ontzettend goed nieuws voor alle muzikanten, dj’s en producers. Zij kunnen vanaf maandag terug repeteren en opnemen. 

Daarbij blijven specifieke regels zoals het respecteren van de veilige afstand wel nog steeds de norm. Wat die regels juist zijn, vind je terug in de Sectorgids Cultuur. Kruip vooral niet met te veel mensen in een klein repetitiekot. Zorg voor voldoende ruimte en verluchting. Voor blazers en zangers wordt aangeraden om minstens 2 meter afstand te houden of een plexiglas te voorzien als dat niet lukt.

En nog meer goed nieuws: vanaf 1 juli zullen ook de publieke activiteiten terug kunnen hervatten. Dat wil zeggen dat optredens terug mogelijk zijn met een maximum van 200 personen. Ook hier wordt nog gewerkt aan verdere specifieke regels die zullen gelden voor organisatoren en publiek om dit mogelijk te maken. Wat we nu wel al weten is dat de afstandsregel zal blijven gelden en dat mondmaskers aangeraden zijn.

Discotheken en clubs zullen nog tot 31 augustus gesloten blijven, net zoals al eerder is beslist over de massa-evenementen.

Er wordt ten slotte nog eens opgeroepen om toch voorzichtig te blijven en, zoals Marc Van Ranst het zegt, steeds je gezond verstand te gebruiken.