VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Vacature: VI.BE zoekt medewerker jazz/folk/worldwide (v/m/x)

Kom team sectorwerking en internationalisering ondersteunen voor jazz, folk en worldwide!

18.10.24

Nieuws

VI.BE (spreek uit als ‘vaaaaib’) is het steunpunt voor artiesten en muzieksector in Vlaanderen en Brussel. Dagelijks zetten wij ons in voor iedereen die actief bezig is met muziek – van absolute beginners tot doorwinterde pro’s met internationale ambities – en in alle genres binnen de niet-klassieke muziek. Je kent ons o.a. van VI.BE platform, VI.BE advies, Sound Track, Stoemp!, de MIA’s, Belgium Booms @ Jazzahead & Womex, European Jazz Conference ’24 in Gent, de Week van de Belgische muziek, Lokale Helden, etc. 

Specifiek voor de (inter)nationale ondersteuning van de sectoren jazz, folk en worldwide zoeken we op korte termijn een nieuwe medewerker.

Functieomschrijving

  • Je maakt deel uit van ons team Sectorwerking & Internationalisering.
  • Je bent expert en contactpersoon binnen jazz/folk/worldwide en zorgt voor een goede relatie met artiesten, omkadering en muziekorganisaties.
  • Je bent binnen VI.BE verantwoordelijk voor de internationale ondersteuning van jazz/folk/worldwide. 
  • Je bouwt op nationaal en internationaal niveau netwerken uit en zet deze in ter promotie en bevordering van onze artiesten en sector.
  • Je organiseert de aanwezigheid & promotie op buitenlandse showcases en muziekbeurzen, doet prospecties om nieuwe markten te ontdekken en werkt aan bezoekersprogramma’s voor buitenlandse professionelen.
  • Je vertegenwoordigt onze organisatie in diverse nationale en internationale netwerken.
  • Je houdt de vinger aan de pols van nieuwe trends binnen de internationale muziekwereld en vertaalt deze binnen de organisatie.
  • Je ontwikkelt nieuwe ideeën om onze artiesten en sector zowel in binnen- als buitenland nog beter te kunnen promoten.
  • Je zorgt voor overleg met diverse spelers en vertaalt dit binnen de organisatie.
  • Je zorgt voor samenwerkingen in functie van speelkansen, exposure en (talent)ontwikkeling; en dit in binnen en buitenland.
  • Je denkt mee aan de uitbouw van vorming voor professionals.
  • Je levert redactionele content aan rond trends en ontwikkelingen, showcases, bezoekersprogramma’s … binnen de genres jazz/folk/worldwide.
  • Je werkt mee aan de organisatie van sectorontmoetingen en reflectiemomenten voor jazz/folk/worldwide.

Wie ben jij?

  • Je hebt de drive om jazz, folk en worldwide in Vlaanderen en Brussel te ondersteunen en verder te helpen ontwikkelen, zowel in binnen- als buitenland.
  • Je hebt ook een hart voor andere muziekgenres en wil het hele muzieklandschap grondig leren kennen.
  • Je voelt als geen ander de noden aan van muzikanten en andere spelers in jazz, folk en worldwide en weet hen een plek te geven in onze algemene werking.
  • Je bent een vlotte babbelaar, een geboren netwerker en je werkt graag nauw samen met collega’s en externe partners.
  • Je bent een teamspeler maar kan ook zelfstandig, nauwkeurig en resultaatgericht een project uitdenken, begroten en organiseren zonder je deadlines uit het oog te verliezen.
  • Je hebt een vlotte pen en vindt probleemloos de juiste toon.
  • Je kan je goed uit de slag trekken in het Engels en Frans en buitenlandse opdrachten schrikken je niet af.
  • Je bent gedreven, gemotiveerd en ambitieus; het halen van mooie resultaten samen met de rest van de ploeg is daarbij belangrijker dan om 17u thuis te zijn. Occasioneel ben je beschikbaar ’s avonds of in het weekend.
  • Wij hechten veel belang aan gelijke kansen en diversiteit op de werkvloer. Je kwaliteiten en talenten zijn voor ons belangrijker dan geslacht, leeftijd, geaardheid, etnische afkomst of handicap.

Wat bieden we je?

Wij bieden je een contract van onbepaalde duur (PC. 329.01) voor een voltijdse functie in een interessante sector, een berg uitdagingen en de kans om mee invulling en richting te geven aan je eigen job. 

Meer nog: we bieden je een toffe werkomgeving in het centrum van Brussel (mét tuin) op 15 minuten wandelen van Brussel-Centraal of Brussel-Noord; we wisselen vaste kantoordagen af met thuiswerk.

Daarnaast maak je deel uit van een sterk team van een 20-tal toffe collega’s die houden van all things music, maar evenzeer van een uurtje nonsens. Samen met jou willen ze er helemaal voor gaan. 

Interesse?

Stuur ten laatste tegen 22 november 2024 een motivatiebrief en cv waarin je aantoont hoe je aan bovenstaand competentieprofiel voldoet naar jobs@vi.be.* Wij hechten veel belang aan gelijke kansen en diversiteit op de werkvloer en selecteren enkel op basis van kwaliteiten en talenten. De weerhouden kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. We plannen de gesprekken tussen 27 november en 13 december.

* VI.BE vzw springt zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Alle persoonsgegevens die je ons bezorgt in het kader van je sollicitatie (bv. adres, email, geboortedatum, telefoonnummer, geslacht …) worden door VI.BE opgeslagen en verwerkt. We doen dit om met jou te kunnen communiceren over je sollicitatie en om te kunnen voldoen aan onze wettelijke verplichtingen bij een aanwerving. Jouw persoonsgegevens worden niet aan anderen doorgegeven, tenzij aan de nodige overheidsdiensten en het sociaal secretariaat in geval van aanwerving. We bewaren jouw gegevens tot 5 jaar na het laatste contact; uiteraard heb je op elk moment het recht om jouw gegevens in te kijken, te laten aanpassen, te laten verwijderen etc. Lees onze volledige privacyverklaring op vi.be/privacyverklaring.

StuBru DNL 24

Reclame