VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Steun LIVE2020!
© jokko

Steun LIVE2020!

De sector van de livemuziek slaat de handen in elkaar met het publiek. Samen zamelen we geld in om mensen te helpen: al wie livemuziek mogelijk maakt (van backliners tot stagehands, van muzikanten tot boekingsagenten, van dj’s tot podiumbouwers, van geluidstechnici tot roadies) en die het nu financieel erg moeilijk heeft, verdient onze steun. Steun Belgische artiesten en hun crew. Steun LIVE2020. Samen zijn we #UnitedForLiveMusic!

01.03.21

Nieuws

Sinds mid maart is het stil in de muziekclubs, cultuurcentra en concertzalen. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werden alle culturele events verboden. Ook zomerfestivals zijn er dit jaar niet. The damage is done en enorm groot. De zo bloeiende livemuzieksector bloedt. Artiesten, backliners, technici, concert- en festivalorganisatoren, podiumbouwers, boekingsagenten, marketeers, managers, cateraars, merchandisers, zaalbeheerders, ticketbedrijven, stagehands en zovele anderen kennen ongeziene inkomens- en omzetverliezen.

LIVE2020 biedt geen alternatief voor de huidige en toekomstige steunmaatregelen van de overheden. Deze zijn en blijven noodzakelijk. Het fonds wil vooral een aanvulling bieden, waar nodig een extra bijdrage leveren. Aan door de huidige crisis zwaar getroffen collega’s die het financieel moeilijk hebben. Aan de sector zelf door relance-initiatieven te ondersteunen. LIVE2020 geeft dat duwtje in de rug. Zodat livemuziek in de beste en veilige omstandigheden kan terugkeren naar kleine en grote podia, binnen en buiten. Zodat we samen weer kunnen genieten van die unieke en onvergetelijke ervaringen die concerten en festivals zijn.

Steun LIVE2020. Maak een gift over, organiseer of neem deel aan één van de solidariteitsacties. Of steun ons met je stem. Spread the word. Deel jouw foto met hashtag #UnitedForLiveMusic. 

Surf naar www.live2020.be voor meer info.

Scan en steun

Payconiq heeft een groot hart voor Belgische muziek en geeft extra veel liefde in aanloop van de week! Scan onderstaande Payconiq QR-code, of zoek LIVE2020 in de winkellijst van de Payconiq by Bancontact-app, geef een bedrag in en bevestig je betaling. Voor elk gestort bedrag (van minimum 1 euro) doet Payconiq er €1 bovenop. Dubbele win! Wil je meer dan 40 euro doneren? Dan raden we je aan om via de donatieknop op live2020.be te donderen en zo een fiscaal attest te verkrijgen.