VI.BE

Timings ESNS bekend: deze 9 Belgen schitteren op de affiche
slow crush © elke damen

Timings ESNS bekend: deze 9 Belgen schitteren op de affiche

Misschien wel hét belangrijkste showcasefestival van het jaar vindt volledig digitaal plaats. ESNS Digital maakte onlangs haar affiche bekend, met daarop ook een stevige portie aanstormend Belgisch talent.

06.01.21

Nieuws

We houden je niet langer in spanning: Chibi Ichigo, David Numwami, High Hi, Lous and The Yakuza, Meskerem Mees, Noémie Wolfs, Slow Crush, Under The Reefs Orchestra en Yellowstraps zijn de Belgen die dit jaar op de affiche van Eurosonic Noorderslag pronken.

Het wordt een bijzondere editie, zoveel is duidelijk. Geen eierballen, geen pintjes in ons Belgium Booms HQ, en vooral: geen fysieke liveshows.

In plaats daarvan (co-)produceerde VI.BE in samenwerking met Wallonie-Bruxelles Musiques negen livesessies voor de Belgische selectie, onder onze gemeenschappelijke Belgium Booms-vlag. De sessies werden opgenomen in samenwerking met ESNS, Botanique en Het Depot, en ondersteund door Sabam For Culture.

De Brusselse videografe Diana Vos zorgde voor extra beeldmateriaal en intro’s, alsook voor een groot deel van de montage. De aandachtige kijker zal volgende week daarnaast ook Irene Rossi, Kurt Overbergh, Jean-Yves Reumont, Eppo Janssen, Mathieu Fonsny, Roel Vergauwen, Felix Van De Loock, Simon Casier en Paul-Henri Wauters aan het werk zien als ware ambassadeurs van de Belgische muziek.

Kortom, reden genoeg om woensdag 13 tot zaterdag 16 januari 2021 met stip in je agenda te markeren.

Timings en meer info vind je op www.belgiumbooms.be en op de website van ESNS.

Contact: Nico Kennes

Eerste namen ESNS Digital

ESNS schakelt dan toch over op volledige digitale editie

Promo adverteren

Reclame