VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

The Great Escape kiest dan toch voor een digitale editie

The Great Escape kiest dan toch voor een digitale editie

Vorig jaar was er noch een fysieke, noch een digitale editie van het grootste showcasefestival van het Verenigd Koninkrijk. De organisatie heeft er alles aan gedaan om in 2021 wel een festival te organiseren, maar is uiteindelijk toch genoodzaakt om het naar een online omgeving te verhuizen.

01.03.21

Nieuws

Het zat er al even aan te komen, en eind vorige week werd het dan eindelijk officieel bevestigd: The Great Escape zal dit jaar niet fysiek doorgaan. In plaats daarvan komt er op 13 en 14 maart een online editie.

De organisatie kondigt die aan als een ‘gigantische snapshot van de beste nieuwe artiesten die hun talent zullen showcasen’. Daarnaast wordt er, zoals in een normaal jaar, ook een conferentieluik op poten gezet. Dat ligt traditiegetrouw grotendeels in de capabele handen van CMU.

In 2020 vond TGE helemaal niet plaats. Er werd toen een jaar vooruitgeschoven, met een line-up die in principe grotendeels ongewijzigd zou blijven. Daar moet het festival nu dus van afzien.

Vooralsnog zijn er jammer genoeg nog geen Belgische acts bevestigd voor de digitale editie van The Great Escape. Als die situatie nog wijzigt, bekijken we bij VI.BE hoe we onze acts kunnen ondersteunen vanuit Belgium Booms, de samenwerking met de Waalse collega's van WBM, ondersteund door Sabam for Culture.

Tickethouders kunnen uiteraard ook deelnemen aan de online conferentie. Ze kunnen kiezen om hun delegate pass te laten terug te betalen, of die te behouden voor de editie van 2022, die gepland staat voor 11 tot en met 14 mei.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van The Great Escape of bij Nico Kennes.

Promo adverteren

Reclame