VI.BE

StuBru lanceert #ikluisterbelgisch clubtour

Ook in het najaar blijft het grotendeels stil in concertzalen en clubs in ons land. Studio Brussel to the rescue: de zender trekt 12 zondagen lang van zaal tot zaal en club tot club met de #ikluisterbelgisch clubtour. Elke zondagavond live op de radio!

04.09.20

Nieuws

In april lanceerde Studio Brussel #ikluisterbelgisch: op de radio ging het uitgebreid over de gevolgen van de coronacrisis voor de muzieksector, en via hun nieuwe digitale stream #ikluisterbelgisch horen luisteraars altijd en overal de beste nieuwe Belgische muziek. Dit najaar trekt Rik De Bruycker op Studio Brussel 12 zondagen langs Belgische concertzalen en clubs met de #ikluisterbelgisch clubtour.

Extra aandacht voor zalen en clubs

Ook dit najaar blijven concertzalen in ons land nog grotendeels leeg. Studio Brussel wil de sector daarom nog extra onder de aandacht brengen. Dat is broodnodig, vertelt Mike Naert van LIVE2020, het solidariteitsfonds voor de Belgische livemuziek.

“De #ikluisterbelgisch clubtour is een gedroomd platform om aan de Studio Brussel-luisteraars de problematiek van ons Belgisch livecircuit uit te leggen. We hebben de steun nodig van elke concert- en festivalganger als we na de coronacrisis nog een livecircuit willen hebben. Studio Brussel-luisteraars vormen het hart van ons normale publiek. Het zal deugd doen om hen te betrekken in het zoeken naar een duurzame oplossing voor de heel zwaar getroffen muzieksector.”

Mike Naert

Onze coach, Luc Nowé, beaamt die stelling: “#ikluisterbelgisch is een belangrijk platform van Studio Brussel om de clubs, muzikanten en sector in deze bizarre tijden de nodige support te geven. We want more!” Marc Steens van Clubcircuit benadrukt de belangrijke rol van de livesector in het muzieklandschap: “Clubs zijn plekken waar muzikaal talent zijn eerste speelkans krijgt. Ze zijn een belangrijke voedingsbodem voor Belgische bands en artiesten. Zeker nu deze door de coronacrisis maar op beperkte schaal concerten kunnen organiseren, verdienen ze alle steun. Er gaat nog altijd niets boven de ervaring van een subliem liveconcert. We mogen trots zijn op ons rijke concertlandschap.” 

Start #ikluisterbelgisch clubtour

De clubtour start nu zondag 6 september in De Casino in Sint-Niklaas, en trekt dan langs de belangrijkste concertzalen en clubs van Vlaanderen en Brussel om op zondag 6 december te eindigen in de AB. Studio Brussel-presentator Rik De Bruycker staat nu al te popelen. “Dat gaat verdikke deugd doen om opnieuw in een concertzaal te staan! En om daar dan ook nog eens jonge Belgische artiesten te kunnen uitnodigen, is al helemaal geweldig! Zondag wordt weer een hoogdag, vol nieuwe Belgische ontdekkingen.”

Je hoort de #ikluisterbelgisch clubtour live op Studio Brussel vanaf zondag 6 september. Luisteren kan van 17.00 tot 19.00 uur. Alle info via stubru.be.

Steun LIVE2020!

Promo adverteren

Reclame