VI.BE

Belgian Jazz Meeting 2021: open call voor artiesten
donder © geert vandepoele

Belgian Jazz Meeting 2021: open call voor artiesten

Ben jij een professionele Belgische jazzmuzikant, geïnteresseerd om je band of project aan een internationaal publiek van professionals voor te stellen? Schrijf je dan in voor het showcaseprogramma van de vijfde editie van de Belgian Jazz Meeting.

31.03.20

Nieuws

De Belgian Jazz Meeting is een tweejaarlijks internationaal ontmoetingsmoment voor de professionele jazzsector met als hoofddoel het promoten van Belgische jazz in het buitenland. De aankomende vijfde editie vindt plaats in cultureel centrum Le Delta in Namen en gaat door op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari 2021.

Zoals altijd worden er een aantal showcaseconcerten op poten gezet om de internationale professionele genodigden te laten proeven van ons Belgisch jazztalent. Muzikanten en bands kunnen via deze call hun project hiervoor inschrijven.

Voor wie?

Deze oproep is bedoeld voor Belgische professionele jazzmuzikanten of -groepen met een actueel project dat een plek verdient op internationale podia.

Deadline

Zondag 24 mei 2020 (middernacht). Het inschrijvingsformulier vind je hier. Succes!

Voorwaarden?

Wie een artiest, groep of project wil voordragen/indienen, checkt best eerst volgende criteria:

  • De muzikant(en) moet(en) beschikbaar zijn 5 en 6 februari 2021.
  • De muzikant(en) is (zijn) bereid om een showcaseconcert (40 minuten) te spelen tegen een forfaitaire onkostenvergoeding van 150 euro (per muzikant).
  • Het ingediende project heeft de ambitie om de komende jaren in de voorgestelde bezetting te blijven bestaan en aan een carrière te bouwen.
  • Het ingediende project beschikt over de nodige professionaliteit, via management of andere omkadering, om internationaal te toeren en heeft reeds een onderbouwd idee op welke landen of regio’s het zich wil richten.
  • Het ingediende project heeft minstens een EP of album uit (of is dat in de nabije toekomst van plan).

Het showcaseprogramma wordt samengesteld door een uitgebreid comité van Belgische jazzprogrammatoren en vakpers uit beide landsdelen met een grondige kennis van de nationale en internationale jazzscene. Een jury per landsdeel maakt een voorselectie en de uiteindelijke selectie gebeurt door een nationale jury. Diversiteit op het podium wordt een van de parameters bij de beoordeling & selectieprocedure van de jury. Deze call wordt ook aan de Franstalige kant van België verspreid. Muzikanten/projecten die aan zowel Vlaamse als Waalse kant in aanmerking komen, moeten kiezen voor een van beide (niet-bindend criterium: de moedertaal van de bandleader). Bij een dubbele notering wordt er sowieso een aanmelding geschrapt; je maakt dus niet meer kans door aan beide kanten in te schrijven. De organisatie heeft ook het recht om een groep door te verwijzen naar de inschrijvingen van het andere landsdeel als ze het gevoel heeft dat de groep daar meer thuis hoort.

Meer informatie

De Belgian Jazz Meeting 2021 wordt georganiseerd door Wallonie-Bruxelles Musiques, Museact (Gaume Jazz Festival, Igloo/Sowarex, Jazz Station, Jazz04, La Maison du Jazz, Les Lundis d’Hortense …), VI.BE, JazzLab en KAAP met de steun van Le Delta, de Fédération Wallonie-Bruxelles, de Provincie Namen & Wallonie-Bruxelles International.

www.belgianjazzmeeting.be

Vragen?

Stuur een mailtje naar belgianjazzmeeting@gmail.com.

Jammin’ Juan 2020: open call voor artiesten

Repetitieruimtes launch

Reclame