VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Stad Gent maakt leden Nightlife Council bekend

Stad Gent maakt leden Nightlife Council bekend

De Stad Gent heeft samen met de uitgaanssector een actieplan klaar om het Gentse nachtleven na corona nog meer te doen bruisen. Na maanden van overleg zijn nu de namen van de ‘Nightlife Council’ bekend. De nieuwe adviesraad bestaat uit acht onafhankelijke experts, negen vertegenwoordigers uit de Gentse uitgaanssector, de horecacoach en de nightlifecoach. 

23.04.21

Nieuws

In december 2020 kondigde Gent een actieplan aan om het nightlife nieuw leven in te blazen. Hiermee willen ze op zoek gaan naar kansen, mét ruimte voor experiment en verrassende locaties. Gent koos ervoor om niet te werken met een nachtburgemeester, zoals bv. in Amsterdam, maar stelde een nightlife coach en council aan. Dit is een belangrijke stap richting het omarmen van het nachtleven en de bijhorende muziekcultuur, en de stad hoopt zo bruggen te bouwen tussen de sector en het stadbestuur. Bart Meyskens van o.a. de Eskimofeesten, Belmondo, Culture Club, Club 69, Millie Vanillie en Zwartwit mag zichzelf nightlife coach noemen, en sinds gisteren zijn ook de 8 onafhankelijke experts bekend.

Acht experts

De acht onafhankelijke experts zijn gekozen om hun verschillende know how. Jeroen Vereecke van Boomtown en Robinetto voor geluid, ecologie en duurzaamheid; Jochen Schrooten van het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs; Wim Hardyns deelt zijn kennis over veiligheid vanuit de vakgroep Criminologie UGent; Sabine Tonet van Stelplaats Leuven staat in voor stadplanning; Journalist Ben van Alboom geeft zijn kijk op marketing en communicatie; Wel Jong Niet Hetero woordvoerder Uwi Van Hauwermeiren geeft hun kennis rond diversiteit mee; Christine Merckx van de Karel de Grote Hogeschool staat in voor economie en publieke impact en last but not least werpt Laura Herman van KASK haar oog op safe spaces en nudging. 

Negen vertegenwoordigers

Daarnaast zetelen ook negen vertegenwoordigers uit de uitgaanssector in de adviesraad. Het gaat om Marijn Agbarakwe van onder meer African Ball, Silke Bergans van Democrazy en Kinky Star, Maarten Boucquez van vzw De Gentse Tappers, Gerald Claes van Charlatan, Jules Gahide van onder meer KERK en Amigo, Brecht Linden van Minus One, Olivier Ramoudt van Kompass, Lies Vanborm van Lippstick en Kim Vlaminck van Lucky Lemon. Ook horecacoach Carl Vandebotermet en de nieuwe nightlifecoach Bart Meyskens schuiven aan.

Doel

De Nightlife Council moet het Gentse nachtleven duurzaam versterken, het beleid richting geven en waken over de uitvoering van het Nightlife Actieplan.  De adviesraad komt vier keer per jaar samen. Daarnaast heeft de Stad Gent een website gelanceerd voor ondernemers in de uitgaanssector. Lees alles over de Nightlife Council en hun plannen op nightlife.gent

Promo adverteren

Reclame