VI.BE

Spotify lanceert social audio app Greenroom

Spotify lanceert social audio app Greenroom

Spotify omarmt de creator economy en komt met een nieuwe app die rechtstreeks concurrentie aangaat met Clubhouse. 

18.06.21

Nieuws

Eerder dit jaar kondigde Spotify de overname van Betty Labs aan en werden ze eigenaar van Locker Room, een audiochat app voor sportliefhebbers. Locker Room werd in een nieuw jasje gestoken en omgevormd tot Spotify Greenroom. In de app, die nu beschikbaar is voor iOS en Android, kan je in kamers of ‘greenrooms’ gesprekken of presentaties volgen. 

Aanmelden doe je met je Spotify-gegevens of een aparte Greenroom-account. Vervolgens kan je van start gaan en je interesses aangeven. Op basis daarvan zal je dan gesprekken voorgesteld krijgen. Voorlopig vind je vooral vrije gesprekken over sportgerelateerde topics terug, maar Spotify deelde al mee dat er binnenkort live audio chats over muziek, cultuur en de bredere entertainmentwereld op het programma komen. 

Wat zijn de mogelijkheden voor de muzieksector? De grootste opportuniteit ligt misschien in de mogelijkheid voor artiesten om in gesprek te gaan met fans. Iedereen kan er een gesprek starten en fans hebben de mogelijkheid om hun favoriete artiesten te volgen. Ook luistersessies of gesprekken tussen fans onderling behoren tot de opties. De gesprekken kunnen trouwens opgenomen worden om later te gebruiken in een podcast.

De hype rond Clubhouse was misschien van relatief korte duur, maar Spotify Greenroom gaat wel iets verder. Spotify heeft namelijk een Creator Fund aangekondigd, dat tegen het einde van de zomer zou worden uitgerold. Hiermee kunnen gebruikers of hosts betaald worden op basis van populariteit of engagement (aantal gems of reacties) van de audiogesprekken. Waar Clubhouse aan luisteraars de mogelijkheid geeft om te doneren, zal Spotify de gebruikers uit eigen zak betalen. Voor een verlieslatend bedrijf is dit best groot nieuws. Je kan je nu al aanmelden voor het Creator Fund!

Spotify koopt Clubhouse-concurrent

Promo adverteren

Reclame