VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Speel via VI.BE platform op Gent Jazz, Maanrock, Vijverfestival of Cirque@Taque

Ons platform brengt nieuw talent op de juiste plaatsen. Schrijf je in voor Maanrockrally, Jong Jazztalent Gent, Cirque@Traxie of Vijverfestival en schop het tot de gezelligste festivalpodia van ons land.

16.03.20

Nieuws
© maanrockrally

© maanrockrally

Voor de 24e keer organiseren ze in Mechelen de Maanrockrally, een wedstrijd voor aanstormend muzikaal talent en het grootste rock & pop free podium uit de regio Mechelen.

Tijdens 4 voorrondes – op 8, 9, 16 en 23 mei – treden 16 bands/artiesten aan. Eind augustus spelen 5 finalisten een showcase op een van de festivalpodia van Maanrock. De 5 finalisten kunnen allemaal rekenen op een geldprijs. De winnaar verdient een plaats op het podium van Maanrock in 2021. Motormusic schenkt bovendien studiotijd aan één van de finalisten.

Artiest uit de regio (of gelinkt aan) Mechelen? Jonger dan 30? Schrijf je nog tot en met 18 maart in via VI.BE platform en ding mee naar een plek op Maanrock.

donder won vorig jaar jong jazztalent gent

donder won vorig jaar jong jazztalent gent

Jong Jazztalent Gent gaat dan weer – voor de 20e keer (!) – op zoek naar getalenteerde jazzbands met een bijzonder en ambitieus project! Uit alle inzendingen kiest de jury, bestaande uit een groep professionelen uit de sector, de band die zichzelf het Jong Jazztalent van België mag noemen.

Beloning? Een podiumplek op het hoofdpodium van Gent Jazz 2021 en een geldsom van maximum € 10.000 ter realisatie van het ingediende project. Oud-winnaars van deze wedstrijd zijn Robin Verheyen, BRZZVLL, De Beren Gieren, Nathan Daems, Steiger en Donder. Schrijf je in en wordt Jong Jazztalent Gent 2020.

cirque@taque in ekeren

cirque@taque in ekeren

Cirque@Taque is hét gratis familiefestival in Ekeren op zaterdag 8 augustus. Gezocht een band (of solo-artiest) die hun line-up wil vervolledigen.

Vier artiesten worden geselecteerd via VI.BE platform en zullen tijdens de Cirque@Traxie Rock Rally (op zaterdag 18 april in JH Tel Ekeren) strijden om een plek op de line-up van Cirqu@Taque.

Kom je uit Antwerpen en is je band gemiddeld jonger dan 26 jaar? Treed in de voetsporen van DVTCH NORRIS, Bazart, Ertebrekers, Compact Disk Dummies, School Is Coolschrijf je in en speel op Cirque@Taque.

vijverfestival in dilbeek

vijverfestival in dilbeek

Vijverfestival in Dilbeek ten slotte, een van de gezelligste zomerfestivals van ons land, zoekt twee openingsacts. De afgelopen jaren stonden onder andere Daan, Absynthe Minded, Juicy, Zwangere Guy, Portland, Douglas Firs en vele anderen op onze affiche.

Voor de editie van 2020 zijn de organisatoren op zoek naar lokaal talent om op vrijdag 10 juli de aftrap te geven op het Zuiden Zindert podium. Voor zaterdag 11 juli zoeken ze de opener van het Vijverpodium – de main stage zeg maar. Schrijf je in via ons platform en open Vijverfestival.

Stage oproep 2023

Reclame