VI.BE

MaMA Festival 2020: deadline open call verlengd

Het Parijse MaMA Festival kondigde recent een verlenging aan van hun open call voor artiesten aan. De organisatie is ervan overtuigd dat de elfde editie in oktober zal kunnen doorgaan zoals gepland. 

14.05.20

Nieuws

Met zo’n 6.000 muziekliefhebbers en professionele delegates is MaMA één van de meest relevante club- & showcasefestivals in Frankrijk. Het festival strekt zich met 130 concerten uit over tien zalen, verspreid over drie dagen. De conferentie vindt voornamelijk plaats in Le Trianon en L’Elysée Montmartre. De voertaal is afwisselend Engels en Frans.

Afgelopen editie lag de programmatorische focus op de Portugese muziekscene. Maar ook België was goed vertegenwoordigd: Tessa Dixson, Anwar, La Jungle, Yellowstraps, It It Anita, Rare Akuma, Glauque, Moka Boka en Ascendant Vierge speelden op MaMA Festival 2019.

Voor komende editie is de organisatie nog op zoek naar opkomend talent dat de Franse markt wil exploreren. Acts die in aanmerking willen komen voor een showcase op MaMA Festival 2020 kunnen zich aanmelden via het artist application form tot en met 31 mei 2020 (in plaats van 30 april, zoals eerder werd aangekondigd).

De reden voor de verlenging van die deadline is natuurlijk de actuele onzekerheid omwille van de aanhoudende coronacrisis. Vooralsnog is de organisatie er vast van overtuigd dat het festival zoals gepland zal kunnen doorgaan, al geven we tegelijk wel mee dat de Franse overheid nog geen definitieve knoop heeft doorgehakt wat betreft (internationale) live events in het najaar.

Wie toch zijn kans wil wagen, wordt gevraagd onderstaande info door te geven: 

  • naam en contactgegevens van de band, management & technische crew
  • beknopte bio, foto, genre, invloeden & muziek
  • enkele perscitaten
  • stageplot, technische & hospitality rider

VI.BE bekijkt de mogelijkheid om de Belgische showcases zoals ieder jaar te ondersteunen met een Belgium Booms campagne, i.s.m. Wallonie-Bruxelles Musiques. Maar we geven hierbij steevast voorrang aan de gezondheidsrichtlijnen zoals die worden uitgevaardigd door de bevoegde instanties.

Meer informatie

www.mamafestival.com

Contact

Nico Kennes

Bekijk hieronder de aftermovie van Belgium Booms op MaMA 2019.

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Repetitieruimtes launch

Reclame