VI.BE

Schuldenproblematiek in coronatijden

Het Sociaal Fonds Podiumkunsten en MyTrustO slaan de handen in elkaar voor de behandeling van de schuldenproblematiek in de culturele sector.

20.07.20

Nieuws

De coronacrisis slaat ontzettend hard toe in onze sector. Ondanks de vele steunmaatregelen, vallen veel cultuurwerkers uit de boot en dreigen sommigen zelfs in schulden terecht te komen. Om daaraan tegemoet te komen is het Sociaal Fonds Podiumkunsten nu een samenwerking aangegaan met MyTrustO.

MyTrustO is een neutrale dienstverlener die mensen ondersteunt om zelf hun schulden af te lossen. Ze geven je iets meer ademruimte en vermijden dat er bijkomende gerechtskosten of invorderingskosten bovenop de schulden komen. Een neutrale gerechtsdeurwaarder en zijn team stellen een realistisch afbetalingsplan op en maken de afspraken met de schuldeisers. Normaal betaal je 150 euro voor dit officieel document, maar tot eind augustus kan je voor dat bedrag een waardebon aanvragen. Vanaf 1 september zal het Sociaal Fonds Podiumkunsten de opstartkost op zich nemen zodat je de procedure kosteloos kan opstarten.

Voor persoonlijk advies over steunmaatregelen, crisisbegeleiding of financiële instrumenten kan je ook altijd bij Cultuurloket terecht door te bellen naar de coronalijn (02 534 18 24) of een afspraak maken via het contactformulier.

Repetitieruimtes launch

Reclame