VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Red Bull Elektropedia Awards voor Lous and The Yakuza en meer, veiling brengt €26.000 op voor LIVE2020
lous and the yakuza © annika wallis

Red Bull Elektropedia Awards voor Lous and The Yakuza en meer, veiling brengt €26.000 op voor LIVE2020

Naast de winnaars van de felbegeerde Red Bull Elektropedia Awards, werd ook de opbrengst van de veiling ten voordele van steunfonds LIVE2020 bekendgemaakt. Een overzicht.

26.11.20

Nieuws

Na de pletwals van Zwangere Guy in 2019, werden de Red Bull Elektropedia Awards 2020 vanavond netjes verdeeld onder de belangrijkste genomineerden tijdens een online tv-show met, naast vanzelfsprekend alle winnaars, Arno, Flo Windey, Vinz Kanté, Chrostin, Average Rob, Sofie Dumont en Hakim & Faisal Chatar.

Grote winnaars

Lous and The Yakuza kreeg de prijs voor Artist of the Year, en het popfenomeen eindigde ook tweede in de categorieën Best Album en Best Song. De Brusselse rapper Zwangere Guy ging dan weer aan de haal met Best Album (BRUTAAL), terwijl het artwork van dat album de Marc Meulemans Award kreeg.

‘God Bless’ van Hamza ft. Damso is de Best Song van het jaar, terwijl de toonaangevende hiphopproducer Ashley Morgan de prijs voor Best EP (LETGOLETGOLETGO) uit de brand wist te slepen. De prijs voor Best Producer moest Morgan dan weer aan technokoningin Charlotte de Witte laten, en Best Remix ging naar Susobrino (voor ‘Alibi’ van Tsar B).

Ook Eefje de Visser wist één van haar nominaties te verzilveren: ‘Bitterzoet’ van regisseur Tobi Jonson, die mee in de prijzen viel, is de Best Video van het jaar. En David Numwami heeft volgens publiek en jury de grootste doorbraak geforceerd: hij eindigt als eerste in de categorie Fresh On the Scene.

Fake Records (Brihang, IKRAAAN, SPREEJ, …) wint ten slotte de prijs voor Best Label, en ook dit jaar kregen drie muzikanten het etiket Most Promising Artist opgekleefd: MEYY, Smahlo en Tsugi.

Herbekijk de volledige show of ontdek alle winnaars via www.redbullelektropedia.be.

Veiling LIVE2020

Nog nieuws! Omdat er dit jaar geen nightlife-, festival- en livemuziekprijzen te verdelen vielen, sloeg Red Bull Elektropedia de handen (veilig) in elkaar met LIVE2020, het solidariteitsfonds van de livemuzieksector. In de aanloop naar de awards organiseerden de twee een muziekveiling ten voordele van LIVE2020 met exclusieve items van onder meer Angèle, Charlotte de Witte, Tomorrowland, Bazart, Dour en Amelie Lens. De veiling werd gisteren afgesloten en bracht meer dan 26.000 euro op. Het topstuk? Iemand had 6.900 euro veil voor de platina plaat van Angèle. Het op één na meest gegeerde item? De Melodia-troon van Tomorrowland werd verkocht voor 5.600 euro.

Lotto april

Reclame