VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Willy gaat 24/7 Belgisch

Willy gaat 24/7 Belgisch

Willy draait uitsluitend Belgische muziek én zet onbekend Belgische talent nog eens extra in de kijker. 

15.01.21

Nieuws

Willy draait een hele week alleen maar Belgische muziek. Verder zet de digitale pop- en rockzender elke dag jong of onbekend talent in de kijker onder de noemer ‘Verse Vis’, lees: jonge of minder bekende bands die ze die week aan een groter publiek voorstellen. Per dag worden zeven bands van het vi.be-platform geplukt. Daar kunnen artiesten en bands zichzelf voorstellen en hun muziek insturen. Willy-dj’s Wim Oosterlinck, Sofie Engelen, Iwein Segers en Annelies Orye vissen de meest belovende talenten eruit en geven hen airplay in hun programma’s.

En ook Marcel Vanthilt, Stijn Meuris, Luc Janssen, Andries Beckers en Cedric Maes hebben hun lijn uitgegooid. Zij sloegen elk een artiest of band aan de haak waarvan zij vinden dat die een extra duwtje in de rug verdient. Marcel en co. komen hun vangst zelf voorstellen in de ochtendshow van Wim Oosterlinck en elke band speelt er dan ook een livesessie.

Op zaterdagochtend draait Jan Van den Bossche de beste Belgische klassiekers in Class X en op zondag kleurt ook Slacker Station met Iwein Segers zwart-geel-rood. Samen met Sarah Pepels van Portland brengt hij op Valentijn een ode aan onze vaderlandse muziek en sluit daarmee de Week van de Belgische muziek af.

Prolight + Sound (rechthoek 0224)

Reclame