VI.BE

PXL-Music Research stelt voor: data science in de muzieksector

Sinds 2017 verzamelen de onderzoekers van PXL-Music Research cijfers over 20.000 artiesten en 125.000 tracks. En nu kan jij helemaal zelf met die data aan de slag!

10.12.20

Nieuws

Kan je aan de hand van data voorspellen hoeveel tickets je zal verkopen voor een concert? Of in welke zalen in binnen- en buitenland je zou kunnen spelen op een gegeven moment in je carrière? Heeft het aantal volgers op sociale media écht een effect op je kansen op de radio? Het team van het PXL-Music Research onderzoeksproject Data Science in de Muziekindustrie gelooft niet in een glazen bol, maar de onderzoekers geloven wel dat data de beslissingsnemers in de muzieksector kunnen ondersteunen. Ze willen je graag tonen hoe.

Check de video die Visuals Internationals maakte en ontdek (een paar van) de vele mogelijkheden van data science in de muziekindustrie!

Accepteer cookies om deze embed te bekijken.

Benieuwd? Dankzij de A.D.A.M.-app kan jij nu gewoon zelf met die data aan de slag gaan!

Zit je na deze presentatie nog met vragen, heb je feedback op de app, wil je graag samenwerken met de onderzoekers van PXL-Music Research, of heb je nood aan advies over hoe jij jouw data kan inzetten? Boek dan nu snel een slot voor een hoogstpersoonlijke Teams-babbel met Conrad en Maarten!

Boek je slot!

Contact: 

jonas.kiesekoms@pxl.be (onderzoekscoördinator PXL-Music)

conrad.hayen@pxl.be (coördinator Data Science in de Muziekindustrie)

Comfortably Numbers: Data Science in de Muziekindustrie is een TETRA-project met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen en diverse partners uit de muziekindustrie.

Promo adverteren

Reclame