VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Projectoproep: samenwerking met regio Hauts-de-France
© rafael garcin

Projectoproep: samenwerking met regio Hauts-de-France

Vlaanderen en de regio Hauts-de-France in Noord-Frankrijk hebben sinds 2018 een culturele samenwerking. Via projectoproepen willen ze netwerkvorming tussen culturele spelers uit beide regio’s stimuleren, met bijzondere aandacht voor jong talent.

16.06.21

Nieuws

Om meer duurzame samenwerkingen te stimuleren en te zorgen dat partijen langs beide kanten van de grens elkaar beter leren kennen, wordt dit jaar voor het eerst gewerkt met een projectoproep ‘netwerking’. De oproep is gericht op organisaties die een rol hebben in het beheer van netwerken, vorming, opleiding of begeleiding van kunstenaars en die activiteiten met een partner in Hauts-de-France willen opzetten.

Dit traject moet leiden tot een betere kennis van de partners in beide regio’s, en hopelijk tot meer kwalitatieve projecten voor toekomstige projectoproepen waarbij projecten uit de sector ondersteund worden. Zo willen ze opkomend talent ondersteunen en op termijn de productie en spreiding van grensoverschrijdende cultuurprojecten aan beide kanten van de grens bevorderen.

Deze bilaterale oproep staat open voor projecten en activiteiten die gerealiseerd worden tussen 1 november 2021 en 31 december 2023. Activiteiten die in dit kader worden opgezet, kunnen aanspraak maken op financiële ondersteuning. Er is een totaal budget van €100.000 beschikbaar voor deze oproep.

Deadline

Dien je voorstel in uiterlijk op 15 september 2021.

Meer informatie

Lees hier meer over deze projectoproep.

Vragen? Contacteer dan Peter Reynders op 02 553 42 37 of via peter.reynders@vlaanderen.be.

Promo adverteren

Reclame