VI.BE

Pitch Sessies en Lijfstroom op Zomer in O

Deze zomer staat Oostende in het teken van ‘Zomer in O’, een aangepast zomeraanbod van Theater Aan Zee, De Grote Post, KAAP, Mu.ZEE, Kunstencampus aan zee en kleinVerhaal. 
 

14.07.20

Nieuws
ratmosphere — jong muziek 2019 © maarten geukens

ratmosphere — jong muziek 2019 © maarten geukens

Net als bij Theater Aan Zee selecteerden Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van De Zwerver (Leffinge) voor Jong Muziek, acht jonge bands en muzikanten die volop timmeren aan hun muzikaal parcours. 

De geselecteerden krijgen speelkansen in O.666. Daarnaast krijgt elke artiest een halve dag studiotijd in De Grote Post om te werken aan een nieuwe single, drums op te nemen voor een aankomend album… De selectie is, naar goede gewoonte, gevormd door een brede  waaier aan genres: Sound Track-laureaten Aster en Peenoise, Deathstar MacgyverFrankieKids with Buns, PartnersPega en Vanessa.

Pitch Sessies

Net als de voorbije jaren organiseren Amplo en VI.BE Pitch Sessies om de acht geselecteerde artiesten coaching en feedback te geven. Dit najaar krijgen alle deelnemers de kans om zich uitgebreid te pitchen voor een panel van professionals uit de muzieksector. Dat panel gaat dan met hen in gesprek en geeft feedback op artistiek en zakelijk vlak. Sound, songstructuur, lyrics, auteursrechten, online presence, juridische structuur, geldzaken, releaseplanning, visie op lange termijn etc.: alles kan aan bod komen. Uit de acht artiesten kiest het panel twee artiesten die een dag lang artistieke coaching op maat krijgen, voorzien door VI.BE en Amplo. 

Lijfstroom 

Hierbovenop organiseert Zomer in O Lijfstroom, een gloednieuw online muziekvideokanaal dat je het kruim van de Oostendse muziekscene serveert. Op vijf dagen worden livesessies van telkens drie à vier artiesten uitgezonden volledig in de stijl van Jools Holland, inclusief licht onverstaanbare interviews! Sieren de line-up: een combinatie van de Jong Muziek selectie en lokale artiesten uit alle genres en achtergronden. Kijk mee via onze Facebookpagina.

Een overzicht:

16 juli 20u: Aster — Peenoise — Lethal Injury

23 juli 20u: Deathstar Macgyver — Lepopski — Vanessa

30  juli 20u: Partners — Frankie — Longwa the farao & Skumic

6 augustus 20u: Kids with Buns — Pega — Seagulls 

13 augustus 20u: BRLRS — Vagina’s what else — YaGoon — Bas Bulteel jam

Bekijk hieronder alvast de trailer van Lijfstroom.

Hier gaan we. Donderdag om 20u serveren we u de eerste Lijfstroom episode met Peenoise, Lethal Injury en Aster....

Posted by Lijfstroomoostende on Tuesday, July 14, 2020

Accepteer cookies om deze embed te bekijken.

Het volledige programma van Zomer in O vind je hier.

Repetitieruimtes launch

Reclame