VI.BE

Pearle* lanceert kaart van heropening live events met een boodschap

Pearle* lanceert kaart van heropening live events met een boodschap

Met het oog op perspectief voor sectorwerkers en muziekfans lanceert de Europese federatie van live performance-organisatoren voor de tweede keer een mapping van de heropening van culturele evenementen.

11.02.21

Nieuws

Pearle*-Live Performance Europe is de Europese federatie voor muziek-, podiumkunsten-, en andere live performance-organisatoren. Het netwerk vertegenwoordigt via haar leden meer dan 10.000 organisaties uit de sector.

In mei publiceerde Pearle* een eerste editie van een Europese kaart, waarop stond aangegeven welke culturele evenementen opnieuw mogelijk (zouden) zijn in welk Europees land. Tijdens de zomer kwam er een beperkte relance. En nu we stilaan met z’n allen opnieuw reikhalzend uitkijken naar het einde van de tweede lockdown, lanceert Pearle* een nieuwe versie van hun kaartje.

De kaart is opgebouwd vanuit Google Maps en wordt regelmatig geüpdatet aan de hand van info voorzien door de leden.

“Mensen perspectief bieden over wanneer ze weer naar liveconcerten kunnen is een belangrijk teken van hoop voor onze maatschappij.”

Pearle*

En er hangt ook een boodschap aan vast. Pearle* gaat er prat op dat de live performance-sector het afgelopen jaar bewezen heeft dat de risico’s van repetities en optredens in te perken en te managen zijn. Verschillende wetenschappelijke studies, zo stelt de organisatie, tonen aan dat het mogelijk is om venues opnieuw te openen en om openluchtevenementen toe te laten, terwijl de veiligheid voor personeel en publiek gewaardborgd blijft. Pearle* roept de overheden op om zowel de sector als de fans van livemuziek en andere eventementen perspectief te bieden. Het is een belangrijk teken van hoop voor de maatschappij, vindt Pearle*.

Meer info vind je op de website van Pearle*.

Promo adverteren

Reclame