VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

MENT 2021: open call voor artiesten
blu samu op MENT 2019 © maša gojić

MENT 2021: open call voor artiesten

Treed in de voetsporen van Blu Samu en Bolt Ruin, en meld je vóór midden augustus aan voor het Sloveense MENT festival.

20.05.20

Nieuws

Van 3 tot 5 februari 2021 vindt de zevende editie van het MENT festival plaats in Ljubljana. Het Sloveense showcasefestival biedt jaarlijks een internationaal podium aan 80 Europese acts uit meer dan 25 landen. We bekijken vanuit VI.BE de mogelijkheden om geselecteerde acts met een Belgium Booms-campagne te ondersteunen.

MENT werd twee jaar terug uitgeroepen tot ‘Best Small Festival’ op de European Festival Awards. Met haar 5.000 bezoekers, waarvan ongeveer 600 geregistreerde delegates uit net geen 40 landen, is het een stuk overzichtelijker dan de grotere spelers als ESNS of The Great Escape. Het gestructureerde conferentieluik en het beperkt aantal netwerkrecepties zijn ideaal om duurzame contacten te leggen, in het bijzonder voor wie interesse heeft in de Centraal- en Oost-Europese muziekscene.

In 2020 pronkten onder meer Blu Samu en Bolt Ruin op de affiche. En ook voor de aankomende editie lanceerde het festival een open call voor artiesten.

Inschrijven voor artiesten

Acts die in aanmerking willen komen voor het showcasefestival kunnen zich via het artist application form aanmelden tot 14 augustus.

Meer informatie

De website van het festival: ment.si
Of contacteer Nico Kennes