VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Open call: Programma van operanetwerk voor artiesten zonder ervaring in het genre
© luis alberto sanchez

Open call: Programma van operanetwerk voor artiesten zonder ervaring in het genre

LOD muziektheater en enkele internationale partners van het enoa-netwerk lanceren een open call voor residenties, op maat van de artiest.

23.11.20

Nieuws

Wat?

Een 18 maanden lang programma, op maat van de artiest, georganiseerd door het enoa-netwerk om de internationale operasector inclusiever en diverser te maken. Met o.a. een vierdaagse kick-off workshop bij LOD muziektheater, meerdere persoonlijke mentoring sessies, talrijke netwerkmomenten en een jaar lang residentie in Festival d’Aix-en-Provence, Calouste Gulbenkian Foundation, Snape Maltings, Fondation Operosa of LOD muziektheater.

Meer concrete details over het programma vind je hier.

Voor wie?

Professionele artiesten actief in jazz, theater, dans, poëzie, beeldende kunsten, literatuur, ... zonder significante ervaring binnen opera, maar met een gezonde interesse in het genre of andere interdisciplinaire muzikale vormen. De focus ligt hierbij op scheppende artiesten eerder dan uitvoerende. Er is geen limiet qua leeftijd of nationaliteit (enige voorwaarde: woonachtig in Europa en voldoende kennis van de Engelse taal).

Doel

Met hun immersief residentieprogramma wil het internationale enoa-netwerk, waar LOD muziektheater deel van uitmaakt, een hoognodige verandering teweegbrengen in de operawereld. Dankzij een laagdrempeligere toegang willen ze meer diversiteit creëren en ware inclusie bereiken. De organisatie hoopt de deuren te openen voor talent dat het operalandschap kan verrijken met nieuwe narratieven en esthetieken.

Voor de artiesten is het een unieke kans om hun perceptie over opera en muziektheater bij te schaven en het genre beter te begrijpen. Ze worden deel van een groot internationaal netwerk van peers en professionals actief in het muziekveld, specifiek binnen opera. De artiesten kunnen dan weer het netwerk inspireren en een bijdrage leveren door hun unieke skills, diversiteit en kennis.

Applicatie & deadline

Meld je hier aan vóór 10 december. Vul het Googleformulier in, maak een video over jezelf, upload je CV, ... en wie weet word jij geselecteerd.

De organisatie doet er alles aan om de applicatie zo open en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Hulp nodig (kinderopvang, extra hulp voor mobiliteit, een vertaler-tolk, ...), laat het hen zeker weten. Het netwerk voorziet bovendien een beurs tot €7.500 per deelnemer, die transportkosten, accommodatie en catering zal dekken tijdens het programma.

Meer informatie

Website LOD muziektheater (NL)

Website Enoa (EN)

Vragen? info@enoa-community.com

Lotto april

Reclame