VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Open Call: immersieve toepassingen voor muziek

Open Call: immersieve toepassingen voor muziek

Het platenlabel Consouling Sounds lanceert een open call en gaat op zoek naar ontwikkelaars die immersieve XR toepassingen willen bedenken voor de beleving van muziek. Wie interesse heeft kan deelnemen aan een hackathon van 30 september tot 2 oktober in Gent.

02.09.21

Nieuws

Consouling Sounds is een platenlabel voor niet-alledaagse muziek, dat vooral gekend is voor de samenwerking met bands en artiesten zoals Amenra en Jozef Van Wissem. Gefascineerd door de snelheid waarmee VR, XR en AR een steeds belangrijker rol gaat spelen in onze culturele beleving wil het label daarom de komende jaren onderzoek doen naar hoe deze immersieve oplossingen bieden voor de muzieksector.

Deelnemen? Dat kan via deze link.

Op vrijdag 1 oktober wordt er om 16 uur een debat georganiseerd over immersieve audio en de relevantie en ontwikkeling ervan in brede entertainmentsector.  Deelnemen aan het debat is gratis maar registreer je graag via deze link. Na het debat volgt een netwerkmoment. Deze activiteiten worden ingebed in ’24 Hours of Deep Listening’, een festival dat onderzoek doet naar online versus offline beleving. Meer informatie over het festival en tickets vind je via deze link.

Wie niet kan deelnemen maar graag contact wil opnemen met Consouling Sounds om in de nabije toekomst projecten te ontwikkelen of meer informatie te krijgen over deze nieuwe missie van de organisatie, kan contact opnemen met coördinator Nele Buys.

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame