VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Iceland Airwaves 2020: deadline open call verlengd
SONS op Iceland Airwaves in 2019 © Jim Bennett

Iceland Airwaves 2020: deadline open call verlengd

Nu de coronacrisis er min of meer onder controle lijkt, keert IJsland als één van de eerste Europese landen terug naar de normaliteit. Op basis daarvan verlengt het Iceland Airwaves festival haar applicatiedeadline tot eind juli.

27.05.20

Nieuws

Van 4 tot 7 november vindt in de IJslandse hoofdstad Reykjavik het Iceland Airwaves festival plaats. Het festival is open voor het brede publiek, maar sinds vorig jaar is er met Airwaves Pro ook een conferentieluik aan gekoppeld. De sterke band tussen IJsland en de Angelsaksische muziekindustrieën is overigens al jaren een gegeven. Vorig jaar speelde SONS zich in de kijker op het festival.

Onlangs kondigde de IJslandse premier Katrin Jakobsdottir aan dat de reisbeperkingen ten laatste op 15 juni zouden worden ingetrokken. Vanaf die dag zou het land dus weer open for business as usual zijn. Iceland Airwaves verlengt daarom de applicatiedeadline voor internationale artiesten. 

Tot en met 31 juli kunnen artiesten zich aanmelden via het artist application form. Wel ongewoon is dat applicanten een niet-terugbetaalbare fee van 48 dollar betalen om de applicatie in te dienen.

Meer informatie

icelandairwaves.is/apply/

Contact

Nico Kennes

MENT 2021: open call voor artiesten

MaMA Festival 2020: deadline open call verlengd

Stage oproep 2023

Reclame