VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek de finalisten van HUMO’s Rock Rally en stem op je favoriet
terms, halve finale humo’s rock rally

Ontdek de finalisten van HUMO’s Rock Rally en stem op je favoriet

879 artiesten schreven zich via VI.BE platform in voor HUMO’s Rock Rally, 100 mochten aantreden in de preselecties, afgelopen weekend streden er 20 om een finaleplek. Toen waren ze nog met 10.

02.09.20

Nieuws

Humo’s vakjury sloeg de halve finales nauwlettend gade en selecteerde na zenuwslopende onderhandelingen de tien beloftevolste Belgische bands van het moment. Op zondag 18 oktober zullen zij muziekgeschiedenis proberen te schrijven in de Ancienne Belgique. Wie wordt de opvolger van Compact Disk Dummies, Whispering Sons en The Calicos? Het zal in elk geval één van onderstaande artiesten zijn.

Singer-songwriter Meskerem Mees (die eerder de Oost-Vlaamse finale van Sound Track won) overtuigde de jury met een gewaagde cover van Goran Bregovic’ ‘Ederlezi’. Haar radiohit ‘Joe’ liet ze verrassend achterwege tijdens de halve finale. Nog meer vrouwelijk geweld in de finale met Uma Chine en Terms, twee bands waarbij de samenzang en choreografieën in het oog en het oor sprongen.

De hiphop zal vertegenwoordigd worden door All-Turn en DYCE. Die tweede won in 2016 al een zilveren medaille met Rewind Productions en kwam dit jaar solo aanzetten met latin-invloeden én het opvallendste kostuum van de halve finales.

Hugs of the Sky, met vaste Rock Rally-klanten Sigi en Boris Willems, zal in de finale voor een psychedelische streep garagerock zorgen. De zomerse gitaren zullen er van Jakomo komen – goeie bal, die cover van Sean Paul.

Het energiekste duo in de finale zal ongetwijfeld Wolker zijn, dat ondanks het gitaaraccidentje van frontman Gert-Jan de jury moeiteloos wist te overtuigen. Yokan was misschien wel de aanstekelijkste band van de halve finales en mag dat in de AB nog eens proberen te zijn. De frontman van het veelzijdige Be Irving stapte de dag voor zijn halve finale in het huwelijksbootje en mag vandaag nóg eens feest vieren: ook zijn band gaat naar de finale.

De finale zal doorgaan op zondag 18 oktober en is te volgen via een livestream op humo.be. Herbekijk ondertussen alle sets uit de halve finale en hou de Facebookpagina van HUMO in de gaten – vanaf morgen stellen ze er dagelijks een finalist voor!

Stage oproep 2023

Reclame