VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Nu ook promotie voor livestreamconcerten via Spotify

Nu ook promotie voor livestreamconcerten via Spotify

Via Songkick kon je al langer je ‘gewone’ speeldata tonen op je Spotifyprofiel. Nu kan je daar ook livestreams aan toevoegen.

17.09.20

Nieuws

Via Spotify For Artists kan elke artiest haar/zijn profiel aanvullen met bv. playlists, een Artist Pick, merchandise en concertdata.  Voor dat laatste werkt Spotify samen met Songkick: hun Tourbox-tool laat je toe om al je concerten toe te voegen, inclusief ticketlink, line-up etc. Die concerten worden weergegeven op Songkick zelf, maar ook op Facebook en Spotify.

Tot voor kort kon je enkel echteliveconcerten toevoegen, maar daar komt nu dus verandering in. Om de vele livestreamconcerten ook de nodige promotie te geven, kan je die nu ook toevoegen via je Tourboxprofiel. Voorlopig verloopt het proces nog niet geautomatiseerd: je moet een vragenlijst invullen (met uiteraard datum, uur, link naar de livestream, naam van de headliner en eventuele support acts etc.) waarna Songkick alles manueel verwerkt. Het kan tot 48 uur duren vooraleer je virtueel event online verschijnt en op je Spotifyprofiel te zien is. Wil je een bepaald livestreamconcert meer in de picture zetten, dan kan je er via Spotify For Artists bijvoorbeeld een Artist Pick van maken. Spotify zal de virtuele concerten ook meenemen in de mailings die ze regelmatig naar gebruikers sturen om concerten in de buurt te promoten.

Er deden al langer geruchten de ronde dat Spotify zich actiever op de livestreammarkt zou richten. Dit lijkt een eerste stap die richting; het is niet uitgesloten dat we de komende weken en maanden nieuwe (en mogelijk meer verregaande) ontwikkelingen van het streamingplatform te zien zullen krijgen.