VI.BE

Nieuw bedrag kilometervergoeding

Zoals elk jaar geldt er vanaf 1 juli 2020 een nieuw tarief voor de forfaitaire kilometervergoeding.

01.07.20

Nieuws

Bij het spelen van een show komen heel wat kosten kijken. Vervoerskosten horen daar voor de meeste bands en dj’s ook bij. De auto of het busje waarmee je al je materiaal vervoert, gaat namelijk niet gratis de weg op. Je betaalt brandstof, verzekering en je auto slijt natuurlijk ook met de rit. Omdat die kosten moeilijk aan te tonen zijn, kan je hiervoor een forfaitaire kostenvergoeding vragen aan de opdrachtgever. 

Vanaf 1 juli 2020 is het maximumbedrag €0,3542 per afgelegde kilometer. Aangezien het gaat om een kostenvergoeding moet je op dat bedrag ook geen belastingen of sociale zekerheidsrechten betalen.

Opgelet! Als je voor een show al vergoed wordt via KVR, kan je daarnaast geen kilometervergoeding meer krijgen. De KVR wordt namelijk geacht alle kosten te dekken die betrekking hebben op de artistieke prestatie. Ontvang je een vrijwilligersvergoeding, dan kan je wel nog een extra kostenvergoeding ontvangen bovenop de vergoeding voor je prestaties als vrijwilliger. Ook de vrijwilligersvergoeding is beperkt: per dag kan je max. €34,71 en per jaar max. €1.388,40 verdienen. Freelancers die factureren, kunnen ook een aparte kilometervergoeding toevoegen aan de factuur.

Werken met een kostenvergoeding

Repetitieruimtes launch

Reclame