VI.BE

Niet napraten in de Knarie, wel 9 straffe digitale livesessies van onze Belgen
chibi ichigo © noortje palmers

Niet napraten in de Knarie, wel 9 straffe digitale livesessies van onze Belgen

Chibi Ichigo, David Numwami, High Hi, Lous and The Yakuza, Meskerem Mees, Noémie Wolfs, Slow Crush, Under The Reefs Orchestra en Yellowstraps spelen ten tonele op Eurosonic Noorderslag: voor de gelegenheid 100% digitaal.

12.01.21

Nieuws

Vanavond is het zover: dan trappen Chibi Ichigo en David Numwami de volledig digitale editie van ESNS 2021 op gang. Het wordt een bijzondere editie, zoveel is duidelijk. Geen kroketten uit de muur, niet napraten in Café Knarie, en vooral: geen fysieke liveshows.

Vanuit onze luie zetel en achter een schermpje, hopelijk op degelijke luidsprekers, zullen we negen Belgen het beste van zichzelf kunnen zien geven op het digitale festival-platform van Eurosonic Noorderslag.

Donderdag is het de beurt aan High Hi, Meskerem Mees, Noémie Wolfs en Slow Crush. Lous and The Yakuza, Under The Reefs Orchestra en Yellowstraps vervolledigen op vrijdag de Belgische line-up.

VI.BE (co-)produceerde in samenwerking met Wallonie-Bruxelles Musiques de livesessies voor de Belgische selectie, onder onze gemeenschappelijke Belgium Booms-vlag. De sessies werden opgenomen in samenwerking met ESNS, Botanique en Het Depot, en ondersteund door Sabam For Culture.

De Brusselse videografe Diana Vos zorgde voor extra beeldmateriaal en intro’s, alsook voor een groot deel van de montage. De aandachtige kijker zag de afgelopen dagen ook al onze ambassadeurs Irene Rossi, Kurt Overbergh, Jean-Yves Reumont, Eppo Janssen, Mathieu Fonsny, Roel Vergauwen, Felix Van De Loock, Simon Casier en Paul-Henri Wauters aan het werk op de social mediakannalen.

Voor alle Belgische timings en info kan je terecht op www.belgiumbooms.be. De livesessies zelf zijn te volgen en op de website van ESNS vanaf 20u.

Contact

Nico Kennes

Timings ESNS bekend: deze 9 Belgen schitteren op de affiche

ESNS schakelt dan toch over op volledige digitale editie

Promo adverteren

Reclame