VI.BE

Meskerem Mees wint Humo’s Rock Rally
© koen keppens

Meskerem Mees wint Humo’s Rock Rally

Meskerem Mees heeft zondagavond in Ancienne Belgique de 22ste editie van Humo’s Rock Rally gewonnen. De singer-songwriter haalde het voor Wolker (zilver) en Dyce (brons). De ING Publieksprijs werd gewonnen door Yokan.

19.10.20

Nieuws

De vakjury, bestaande voor Humo uit journalisten Katia Vlerick, Jurgen Beckers, Frederick Vandromme en organisator Pascal Depreeuw aangevuld met Joost Zweegers (Novastar), Philip Bosschaerts (Mintzkov), Eppo Janssen (Pukkelpop, Willy en Duyster) en Astrid De Sterck (programmator AB) loofde Meskerem Mees voor  haar talent. “Meskerem mees wint Humo’s Rock Rally 2020 omdat ze er qua puur talent onmiskenbaar bovenuit stak. Van podiumpresence over songs tot stem en gitaarspel: een zelden gezien solo-talent. Een andere winnaar had gekund, in een andere editie, maar in 2020 konden we niet om Meskerem Mees heen”, klinkt het bij de jury.

Accepteer cookies om deze embed te bekijken.

“Een ijzersterke en terechte winnaar van een om vele redenen memorabele editie van Humo’s Rock Rally”, vult Humo-hoofdredacteur Bart Vanegeren enthousiast aan. “Een hardnekkig virus doet de vaderlandse muzieksector naar adem happen, maar de Koningin Aller Talentenjachten biedt zuurstof.  Ruim 800 inschrijvingen, een gevarieerd en bijzonder tiental finalisten, meer dan 20.000 stemmen voor de Publieksprijs en tienduizenden volgers van de finale online etaleren de virusvrije kracht van muziek, stoeien met onze honger naar podia, en verzekeren de soundtrack van de toekomst. Dat wordt knallen, onder meer met Meskerem Mees, na de bevrijding.”

Met Humo’s Rock Rally schrijft Meskerem Mees een tweede overwinning in een landelijke muziekwedstrijd op haar conto. Eind vorig jaar werd ze ook één van de achtien Sound Track-laureaten. 

Mees sleept met de overwinning een cheque ter waarde van 10.000 euro in de wacht en treedt in de voetsporen van onder andere Whispering Sons, School is Cool, Compact Disk Dummies, Goose, Das Pop en Novastar.

Via humo.be/rockrally kun je vanaf maandag een verslag van de finale en de live-sets van de winnaars bekijken. 

Herbekijk de finale integraal via humo.be/live.

Begin dit jaar gingen we bij Meskerem op bezoek in haar repetitiekot. Bekijk de video hieronder.

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Promo adverteren

Reclame