VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

MENT wordt verplaatst naar de lente
bolt ruin @ ment 2020 © kaja brezočnik

MENT wordt verplaatst naar de lente

Het Sloveense showcasefestival schuift van de gebruikelijke datum in februari op naar juni 2021. Applicaties voor artiesten worden tijdelijk opnieuw geopend.

19.10.20

Nieuws

De zevende editie van het MENT festival in Ljubljana stond gepland voor 3 tot 5 februari 2021. Het Sloveense showcasefestival biedt — in normale omstandigheden — jaarlijks een internationaal podium aan zowat 80 Europese acts uit meer dan 25 landen. Om het festival in coronatijden toch fysiek te kunnen laten doorgaan, schuift de organisatie het op naar 9 tot 11 juni.

MENT werd twee jaar terug uitgeroepen tot ‘Best Small Festival’ op de European Festival Awards. Het is een stuk overzichtelijker dan de grotere spelers als ESNS of The Great Escape. Het gestructureerde conferentieluik en het beperkt aantal netwerkrecepties zijn ideaal om duurzame contacten te leggen, in het bijzonder voor wie interesse heeft in de Centraal- en Oost-Europese muziekscene.

In 2020 pronkten onder meer Blu Samu en Bolt Ruin op de affiche. En ook voor de aankomende editie lanceerde het festival een open call voor artiesten. Die oproep wordt voor de gelegenheid opnieuw opengesteld, om ook nog meer acts de kans te geven zich aan te melden.

Inschrijven voor artiesten

Acts die in aanmerking willen komen voor het showcasefestival kunnen zich via het artist application form aanmelden tot 15 november 2020.

Meer info

ment.si

Contact

Nico Kennes

Promo adverteren

Reclame