VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

MENT en The Great Escape 2022: open call voor artiesten!
portland (speelden ook op TGE) © hanne liekens

MENT en The Great Escape 2022: open call voor artiesten!

Wie zijn kans wil wagen in het buitenland, kan zich vanaf nu eindelijk weer inschrijven voor het MENT festival in Ljubljana en voor The Great Escape in Brighton.

13.10.21

Nieuws

Van 11 tot 14 mei vindt The Great Escape plaats in Brighton. Het festival staat bekend als één van de meest vooraanstaande showcasebeurzen in Europa. Het evenement pakte dit jaar noodgedwongen uit met een online editie maar in 2022 zullen meer dan 450 acts verspreid over 35 zaaltjes muziekprofessionals live kunnen overtuigen van hun potentieel. Klinkende namen als Ed SheeranStormzy, Haim, Foals of Bon Iver zetten destijds hun eerste stappen op TGE. Maar ook Belgen als blackwave., Brutus, Cocaine Piss, Portland, TheColorGrey en Whispering Sons waren er reeds te gast. Naast het livegedeelte wil The Great Escape ook de recente trends en hete hangijzers van de muziekindustrie bespreekbaar maken op de TGE Convention. 

Inschrijven kan via het artist application form tot 13 februari. Zowel bands, singer-songwriters, rappers, danceproducers als dj’s zijn welkom.

Meer informatie: www.thegreatescapefestival.com

MENT 2022

Ook zeker de moeite waard voor wie een internationale carrière ambieert, is de achtste editie van het MENT festival in Slovenië van 8 tot en met 10 juni. 

Tijdens de laatste pre-corona editie in 2020 traden 80 artiesten uit 26 landen op. In 2018 werd Ment uitgeroepen tot ‘Best Small Festival’ op de European Festival Awards. Met haar 5.000 bezoekers, waarvan ongeveer 600 geregistreerde delegates is het een stuk overzichtelijker dan de grotere spelers als ESNS of The Great Escape. Het gestructureerde conferentieluik en het beperkt aantal netwerkrecepties zijn ideaal om duurzame contacten te leggen, in het bijzonder voor wie interesse heeft in de Centraal- en Oost-Europese muziekscene.

Opgepast : inschrijven moet voor 1 december en kan via deze link.

Alle info: ment.si


Belgium Booms ondersteunt de ontwikkeling van Belgische acts in het buitenland, en is een samenwerking tussen VI.BE en WBM, met de steun van Sabam for Culture.

Vragen? Eén adres: roel@vi.be

Promo adverteren

Reclame