VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Mediaplatform Dagelijksvanalles heet voortaan NXTPOP en zoekt vers talent
© nxtpop

Mediaplatform Dagelijksvanalles heet voortaan NXTPOP en zoekt vers talent

Vier jaar na de lancering van Dagelijksvanalles — een initiatief rond Belgische muziek, concertrecensies, film en televisie — krijgt de nieuwswebsite met vrijwilligerswerking een nieuwe naam en een nieuwe missie: NXTPOP. De website geeft de aftrap met een nieuwe VI.BE kans voor muzikale ontdekkingen.

30.03.21

Nieuws

Dagelijksvanalles werd in 2017 opgericht als blog waar oprichter Steven Elias zijn liefde voor muziek kwijt kon. Het team werd aangevuld met vrijwilligers en het project groeide uit tot een online platform voor Belgische muziek, film en televisie met een maandelijks bereik van zo’n 90.000 bezoekers. Na vier jaar kiest de website voor een nieuwe naam, NXTPOP, die gepaard gaat met een nieuwe missie. 

Eén van de belangrijkste pijlers van NXTPOP blijft Belgische muziek, maar ook concertrecensies, festivals, Vlaamse en internationale film en televisie, tech en gaming komen aan bod. De website zette ook al meermaals nieuw talent van eigen bodem in de kijker door hun Must Discover x vi.be kans op VI.BE platform. 

Daarnaast komt er een sterke focus op studenten. NXTPOP wil met zijn berichtgeving beantwoorden aan noden in de leefwereld van studenten, door ze aan het woord te laten via de vrijwilligerswerking. NXTPOP wil er voor iedereen met een interesse in populaire cultuur zijn. 

De betrokkenheid met studenten is niets nieuws. Zowel voorganger Dagelijksvanalles als NXTPOP worden gerund door een team van vrijwilligers uit verschillende disciplines, en dat bestaat grotendeels uit studenten. De belangrijkste doelstelling van het nieuwe NXTPOP is jong talent in de kijker plaatsen en ze de kans te geven om praktijkervaring op te doen. Daarnaast is het platform sinds vorig jaar aangesloten bij Start.VUB, het start-upprogramma van de universiteit. NXTPOP wil zo jonge creatievelingen ondersteunen door middel van feedback, materiaal en lezingen door professionals in samenwerking met studentenverenigingen. 

Meer info lees je via nxtpop.be.

NXTPOP ft. VI.BE platform

De vernieuwde website neemt een vliegende start en lanceert meteen een nieuwe VI.BE kans. Schittert jouw track binnenkort op de NXTPOP-website? Dien hem in via VI.BE platform en maak kans op een recensie! Alle info via VI.BE platform