VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

MaMA Festival 2021: open call voor artiesten
glauque @ mama 2019 © noémie coissac

MaMA Festival 2021: open call voor artiesten

Acts die in aanmerking willen komen voor een showcase op het Parijse showcasefestival kunnen zich nog tot en met 31 mei 2021 aanmelden.

23.03.21

Nieuws

Met gemiddeld meer dan 6.000 professionele delegates is MaMA één van de meest relevante club- & showcasefestivals in Frankrijk. Het Parijse festival strekt zich in normale omstandigheden met 130 concerten uit over tien zalen, verspreid over drie dagen. De conferentie vindt van 13 tot 15 oktober plaats in en rond Le Trianon en L’Elysée Montmartre. De voertaal is afwisselend Engels en Frans.

Afgelopen editie werd afgelast om evidente redenen. Op MaMA Festival 2019 was België daarentegen goed vertegenwoordigd: Tessa Dixson, Anwar, La Jungle, Yellowstraps, It It Anita, Rare Akuma, Glauque, Moka Boka en Ascendant Vierge pronkten toen op de affiche.

Voor komende editie is de organisatie nog op zoek naar opkomend talent dat de Franse markt wil exploreren. Acts die in aanmerking willen komen voor een showcase op MaMA Festival kunnen zich aanmelden via het artist application form tot en met 31 mei 2021.

Belangrijk: je kan er dit jaar uitzonderlijk ook voor opteren om je meteen in te schrijven voor de jaargang van 2022 (hetzij rekening houdend met de pandemie, hetzij omwille van een relevantere timing in functie van nieuwe releases). De organisatie bouwt daarmee dus een soort vangnet in, voor mocht de editie van 2021 alsnog in het water vallen.

Wie zijn/haar kans wil wagen, wordt gevraagd onderstaande info door te geven:

  • naam en contactgegevens van de band, management & technische crew
  • beknopte bio, foto, genre, invloeden en muziek
  • enkele perscitaten
  • stageplot, technische en hospitality rider

VI.BE bekijkt de mogelijkheid om de Belgische showcases zoals ieder jaar te ondersteunen met een Belgium Booms campagne, i.s.m. Wallonie-Bruxelles Musiques. Maar we geven hierbij steevast voorrang aan de gezondheidsrichtlijnen zoals die worden uitgevaardigd door de bevoegde instanties.

Meer informatie kan je vinden op de website van MaMA of via Nico Kennes.

Bekijk hieronder de aftermovie van Belgium Booms op MaMA 2019.

Stage oproep 2023

Reclame