VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Loop voor LIVE2020 virtueel langs vijf Belgische topfestivals!

De zomer sportief inzetten én eindelijk nog eens een festivalgevoel ervaren? Kan! Doe van 17 t.e.m. 20 juni mee met de Belgian Festivals Run van steunfonds LIVE2020, en loop virtueel door de geschiedenis van Dour Festival, Pukkelpop, Tomorrowland, Rock Werchter én Couleur Café. Studio Brussel dook voor de gelegenheid in z’n archief, Stijn Van de Voorde neemt de rol van enthousiasmerende sportcoach op zich. Inschrijven kan vanaf nu!

27.05.21

Nieuws

Download de app, kies een afstand en loop mee! In de oortjes klinken, met dank aan Studio Brussel, anekdotes en fijne verhalen uit het rijke archief van Couleur Café, Rock Werchter, Dour Festival, Tomorrowland én Pukkelpop. Een deelname kost 15 euro, waarvan de opbrengst integraal naar LIVE2020 gaat, het steunfonds voor en door de Belgische livemuzieksector.

Belgian Festivals Run

Van een ongehoord interview met Netsky tot die keer dat Nirvana nog als openingsact speelde: deelnemers van de Belgian Festivals Run doorlopen van 17 tot 20 juni letterlijk de geschiedenis van de 5 festivals. Studio Brussel ging voor de gelegenheid grasduinen in de archieven en selecteerde een aantal opmerkelijke momenten. Stijn Van de Voorde tekent present als enthousiasmerende sportcoach en praat de fragmenten aan elkaar. Bovendien cureert elk festival een eigen sportieve playlist voor de lopers. Kers op de taart. Er wordt gelopen voor een geweldig mooi doel: LIVE2020.

Deelnemers schrijven zich in, downloaden de MyTrace app, volgen de verdere stappen en selecteren daarin de Belgian Festivals Run. De MyTrace app is een tool van sport- en gezondheidsbedrijf Golazo, dat samen met LIVE2020 initiatiefnemer is van de Belgian Festivals Run. Deelnemers kiezen zelf hun parcours. Meelopen kan tijdens verschillende waves in het weekend van 17 t.e.m. 20 juni. Tijdens de run worden deelnemers ondergedompeld in de sfeer en beleving van de festivals, door leuke anekdotes, verhalen en omgevingsgeluiden. Na elke kilometer krijgen ze bovendien een update over hun tijd. Wie wil kan er ook met vrienden een wedstrijdje van maken. Geen loper? De Belgian Festivals Run wandelen kan en mag ook. Inschrijven kan via belgianfestivalsrun.be.

Ook met minimum aan perspectief blijft financiële steun nodig

De timing van de Belgian Festivals Run is niet toevallig: eind juni is traditioneel de start van een fantastische Belgische festivalzomer. De zomer van 2021 brengt helaas nog geen terugkeer naar de normaliteit.

Couleur Café en Dour Festival zien hun editie opnieuw een jaar uitgesteld worden. Rock Werchter is ook uitgesteld naar 2022. Het festival organiseert deze zomer wel een coronaveilige concertreeks in het Festivalpark: WERCHTER PARKLIFE. Tomorrowland pakt uit met een virtuele editie in juli en hoopt samen met Pukkelpop op een full capacity event eind augustus/begin september. Daarbij mikken beide festivals op een normale editie, al zijn er nog een heleboel vraagtekens rond de criteria en omstandigheden waarin dat georganiseerd kan worden.

De heropstart gaat stap voor stap en brengt nog steeds onzekerheden achter de schermen met zich mee. “Er zijn mensen in onze sector die hun job anderhalf jaar niet konden uitvoeren, die financieel zeer moeilijke tijden kennen. De geleden schade zal nog jarenlang voelbaar zijn,” merkt Coralie Berael van LIVE2020 op. “Het solidariteitsfonds blijft nodig, de crisissituatie in de livemuzieksector is nog niet voorbij.”

Praktische info Belgian Festivals Run

Inschrijven voor de Belgian Festivals Run kan via belgianfestivalsrun.be. Deelnemers hebben de keuze om 5 of 10 kilometer te lopen (of te wandelen!). Deelnemen aan de Belgian Festivals Run kost 15 euro. De opbrengst wordt integraal overgemaakt aan LIVE2020.